Autor Zpráva
TomusaZZ
Profil *
Hledal jsem, hledal, jestli se s tím tady někdo nesetkal, ale buď jsem hledal špatně, nebo to tu není.

Nepojmenovávejte sloupec v MySQL jako "no" ale nějak jinak.
Nevim jestli to je nějakej spešl systémovej název, nebo ne,
nebo jestli je problém jen v nějaké verzi php, ale narazil jsem na to.

jakmile dáte takovou podmínky

v dotazu: např. WHERE no < 1 - tak ta podmínka neprojde, i když má hodit TRUE,

stejně tak jako třeba
v kódu if ($radek[no]<=6)....

ale echo $radek[no]; to vypíše úplně bez problémů

Setkal se s tím taky někdo nebo mě máte za fanatika?
Googlil jsem a nic. Schválně si to zkuste.
Sloupce mám INT.


Tady se taky zdlouhavě něco řešilo, a měl sloupec NO - nevím jestli je to stejnej případ ale
_es
Profil
Stĺpec môže byť pomenovaný rôzne, napríklad aj where alebo table alebo no,
no v týchto prípadoch sa na neho treba odkazovať ako na `where` `table` `no`.
` je znak na anglickej klávesnici vľavo hore.
Joker
Profil
TomusaZZ
Tady je seznam rezervovaných slov pro MySQL:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/reserved-words.html

"NO" tam ovšem není.
Každopádně, když se to napíše: WHERE `no` < 1, funguje to?
TomusaZZ
Profil *
když se napíše if ($radek[`no`]<=6) tak nefunguje
Joker
Profil
TomusaZZ
No jasněže nefunguje, ale to není to, co jsem psal já. Já jsem mluvil o SQL dotazu.
V PHP kódu to má být v uvozovkách, když jsme u toho.
_es
Profil
Joker
"NO" tam ovšem není.
Ale NO je v mnohých príkazoch MySQL, napríklad http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/commit.html.
Tak to asi niekedy môže kolidovať.

Každopádně, když se to napíše: WHERE `no` < 1, funguje to?
Malo by to fungovať: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/identifiers.html
Joker
Profil
_es
Ha, už to mám:
MySQL allows some keywords to be used as unquoted identifiers because many people previously used them. Examples are those in the following list:
ACTION
BIT
DATE
ENUM
NO
TEXT
TIME
TIMESTAMP

...což ale na druhou stranu znamená, že podle manuálu by to mělo fungovat. No, možná to je ta teorie a praxe.
TomusaZZ
Profil *
ha to je ono :-)
_es
Profil
Najlepšie je dávať identifikátory do `` aj vtedy, keď to nie je nutné.
Také príkazy budú asi aj rýchlejšie spracované.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.