Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Konev33 Profil * |
#1 · Zasláno: 20. 1. 2009, 01:29:42
Vůbec si nevím rady, proč mi localhost háže chybu při použití PUBLIC. Na servrech to funguje bez problému, na localhost mi to ale prostě háže:
Parse error: parse error, expecting `T_OLD_FUNCTION' or `T_FUNCTION' or `T_VAR' or `'}'' Příklad: class connect { 1. public $hostitel = 'localhost'; 2. public $user = 'root'; 3. public $pass = 'cakoarena'; 4. public $databaze = 'hafik'; 5. 6. public function __construct() 7. { 8. $this -> user = $user; 9. $this -> pass = $pass; 10. $this -> hostitel = $hostitel; 11. $this -> databaze = $databaze; 12. 13. self::connect(); 14. } 15. ... Na řádku 1,2,3,4,6 se již zmiňovaná chyba zobrazí. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Děkuji za pomoc, konev33@gmail.com |
||
pifko Profil |
#2 · Zasláno: 20. 1. 2009, 08:27:28
Není to tím, že na serverech je PHP5 a ty máš u sebe PHP4?
public|private|protected jsou jen v PHP5. Jestli máš PHP4, tak použij var. (aspoň to sem se dočetl :) ) |
||
bohyn Profil |
#3 · Zasláno: 20. 1. 2009, 10:33:51
Konev33
Mimochodem co to ma spolecneho s MySQL a databazemi na webu? - mmm |
||
Konev33 Profil * |
#4 · Zasláno: 20. 1. 2009, 14:28:02
pifko
public|private|protected jsou jen v PHP5 Tuto informaci jsem neměl, děkuji, localhost mi běží na php4. Bohužel var function mi var místo public "nesní" všude , viz. příklad: Příklad: class connect { 1. var $hostitel = 'localhost'; 2. var $user = 'root'; 3. var $pass = 'cakoarena'; 4. var $databaze = 'hafik'; 5. 6. var function __construct() 7. { 8. $this -> user = $user; 9. $this -> pass = $pass; 10. $this -> hostitel = $hostitel; 11. $this -> databaze = $databaze; 12. 13. self::connect(); 14. } 15. ... Na řádku 1,2,3,4 vše ok, ale na řádku 6 se výpíše chyba: Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE' bohyn Více se to hodilo do jiné kategorie, omlouvám se, máte pravdu. |
||
Alphard Profil |
#5 · Zasláno: 20. 1. 2009, 14:29:48
var je pro proměnné, ne pro funkce, ale zase bude mít kecy server, radši si stáhněte PHP 5
|
||
Konev33 Profil * |
#6 · Zasláno: 20. 1. 2009, 16:49:16
Pánové i přesto, že mi teď localhost běží na php5, mi to stále na 6. řádku vypisuje chybu, viz. příklad:
Příklad: ... 6. public function __construct() ... Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE' Neví někdo, co by s tím mohlo být?? |
||
Alphard Profil |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2009, 17:01:05 · Upravil/a: Alphard
žádnou chybu tam nevidím, nezměnil jste předchozí kód? jak přesně vypadá
a nemusíte při kopírování kódu číslovat řádky, stačí vložit do ukázka public function __construct($pole){ if(is_array($pole)){ $this->vlastnosti = $pole; } } |
||
j_hajsl Profil |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2009, 17:04:37
mělo by to být nějak takto
$hostitel = 'localhost'; $user = 'root'; $pass = 'cakoarena'; $databaze = 'hafik'; class connectmysql { public $hostitel; public $user; public $pass; public $databaze; public function __construct($hostitel,$user,$pass,$databaze) { $this -> user = $user; $this -> pass = $pass; $this -> hostitel = $hostitel; $this -> databaze = $databaze; $this->connect(); } public function conntect() { $connection = mysql_connect($this->hostitel,$this->user,$this->pass); $dbSelect = mysql_select_db($this->databaze); if ($connection && $dbSelect) return $connection; } } atd. |
||
Konev33 Profil * |
#9 · Zasláno: 20. 1. 2009, 17:54:07
Tento způsob mi bohužel také nejde...netušim, kde je chyba...
|
||
Konev33 Profil * |
#10 · Zasláno: 20. 1. 2009, 17:58:37
Nejspíše jsem opravdu změnil něco při přepisování var na public a pak zas naopak. Prostě jsem se do toho zamotal. :) Jdu to celé přepsat, stejně jsem na začátku, moc Vám děkuji za pomoc. Kdyby to zase nešlo, určitě se ozvu...
|
||
j_hajsl Profil |
#11 · Zasláno: 20. 1. 2009, 18:43:58
no nakonec samozřejmě musíte udělat
$dbconn = new connectmysql($hostitel,$user,$pass,$databaze); no pak už můžete dátvat dotazy bud přímo v té třídě anebo mysql_query("select ...",$dbconn); |
||
Časová prodleva: 16 let
|
0