Autor Zpráva
Konev33
Profil *
Vůbec si nevím rady, proč mi localhost háže chybu při použití PUBLIC. Na servrech to funguje bez problému, na localhost mi to ale prostě háže:
Parse error: parse error, expecting `T_OLD_FUNCTION' or `T_FUNCTION' or `T_VAR' or `'}''

Příklad:

class connect
{
1. public $hostitel = 'localhost';
2. public $user = 'root';
3. public $pass = 'cakoarena';
4. public $databaze = 'hafik';
5.
6. public function __construct()
7. {
8. $this -> user = $user;
9. $this -> pass = $pass;
10. $this -> hostitel = $hostitel;
11. $this -> databaze = $databaze;
12.
13. self::connect();
14. }
15.
...

Na řádku 1,2,3,4,6 se již zmiňovaná chyba zobrazí. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za pomoc, konev33@gmail.com
pifko
Profil
Není to tím, že na serverech je PHP5 a ty máš u sebe PHP4?
public|private|protected jsou jen v PHP5. Jestli máš PHP4, tak použij var. (aspoň to sem se dočetl :) )
bohyn
Profil
Konev33
Mimochodem co to ma spolecneho s MySQL a databazemi na webu?
- mmm
Konev33
Profil *
pifko
public|private|protected jsou jen v PHP5

Tuto informaci jsem neměl, děkuji, localhost mi běží na php4. Bohužel var function mi var místo public "nesní" všude , viz. příklad:

Příklad:

class connect
{
1. var $hostitel = 'localhost';
2. var $user = 'root';
3. var $pass = 'cakoarena';
4. var $databaze = 'hafik';
5.
6. var function __construct()
7. {
8. $this -> user = $user;
9. $this -> pass = $pass;
10. $this -> hostitel = $hostitel;
11. $this -> databaze = $databaze;
12.
13. self::connect();
14. }
15.
...

Na řádku 1,2,3,4 vše ok, ale na řádku 6 se výpíše chyba:
Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE'

bohyn

Více se to hodilo do jiné kategorie, omlouvám se, máte pravdu.
Alphard
Profil
var je pro proměnné, ne pro funkce, ale zase bude mít kecy server, radši si stáhněte PHP 5
Konev33
Profil *
Pánové i přesto, že mi teď localhost běží na php5, mi to stále na 6. řádku vypisuje chybu, viz. příklad:

Příklad:

...
6. public function __construct()
...
Parse error: parse error, expecting `T_VARIABLE'

Neví někdo, co by s tím mohlo být??
Alphard
Profil
žádnou chybu tam nevidím, nezměnil jste předchozí kód? jak přesně vypadá
a nemusíte při kopírování kódu číslovat řádky, stačí vložit do

ukázka
  public function __construct($pole){
    if(is_array($pole)){
    $this->vlastnosti = $pole;
    }
  }
j_hajsl
Profil
mělo by to být nějak takto

$hostitel = 'localhost';
$user = 'root';
$pass = 'cakoarena';
$databaze = 'hafik';

class connectmysql
{
public $hostitel;
public $user;
public $pass;
public $databaze;

public function __construct($hostitel,$user,$pass,$databaze)
{
$this -> user = $user;
$this -> pass = $pass;
$this -> hostitel = $hostitel;
$this -> databaze = $databaze;



$this->connect();
}

public function conntect()
{
$connection = mysql_connect($this->hostitel,$this->user,$this->pass);
$dbSelect = mysql_select_db($this->databaze);

if ($connection && $dbSelect) return $connection;
}
}

atd.
Konev33
Profil *
Tento způsob mi bohužel také nejde...netušim, kde je chyba...
Konev33
Profil *
Nejspíše jsem opravdu změnil něco při přepisování var na public a pak zas naopak. Prostě jsem se do toho zamotal. :) Jdu to celé přepsat, stejně jsem na začátku, moc Vám děkuji za pomoc. Kdyby to zase nešlo, určitě se ozvu...
j_hajsl
Profil
no nakonec samozřejmě musíte udělat

$dbconn = new connectmysql($hostitel,$user,$pass,$databaze);

no pak už můžete dátvat dotazy bud přímo v té třídě anebo

mysql_query("select ...",$dbconn);

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0