Autor Zpráva
Tomashek
Profil
Dá se nějakým způsobem dostat do databáze proměnnou ?
Že uložím do db $proměnná a když to pak z db vytáhnu tak se to bude chovat jako proměnná ?
SwimX
Profil
Tomashek
třeba do sloupce promenna uložíte hodnotu a po načtení tu hodnotu zapíšete zpět do $promenna
Tomashek
Profil
no jo, ale já myslel něco ve smyslu, ze vyberu data z tabulky mysql a pak budu mít něco jako $vyber_z_tabulky['promenna'] = 'neco';

akorat ze misto toho $vyber_z_tabulky['promenna'] bude název te proměnné uvnitř mysql. Napadá mě jedině, ze to vybrat z db a zapsat do nějakého php souboru
SwimX
Profil
Tomashek
Velice opatrně pracuj s funkcí eval
ale je to celkem riziko
Tomashek
Profil
díky..pročtu si co to dokáže
SwimX
Profil
Tomashek
pročtu si co to dokáže
no právě že až moc :) Dejte hlavněp pozor aby vám do db nikdo nevložil škodlivý kód.
např
for($i=0; $i>1; $i++) mail("vasmejl", "", "REKLAMA", "From: SPAM");

eval by ho vypsala do vaší stránky -> a spamujete :)
Tomashek
Profil
vlastně jsem to chtěl pro administraci webu, kde jen tak každej přístup mít nebude

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: