« 1 2 »
Autor Zpráva
nightrider
Profil
Dobrý den, mám takovej malej problém a to ten že mi jedna funkce nechce vzít while a metodou kterou uvádím níž jsem docílil funkčnosti, ale pro změnu to vytáhne jen jeden záznam. Neví někdo jak docílit bez while toho aby vypsal všechny záznamy?
Děkuju


$sql = mysql_query("SELECT * FROM neco");
$zaznam = mysql_fetch_row($sql) or print("<center><div class=\"error\"><b>Došlo k chybě v dotazu:</b> ".$q. "" .mysql_error())."</div></center>";

echo " <option>".$zaznam["1"]."</option>\n";
charlie22
Profil *
ykus to pres cyklus FOR ale musis si zjistit pocet prcku v poli predtim. Jinak mi neni mi jasny, proc by WHILE nemelo fungovat?
nightrider
Profil
while funguje,ale pere se s funkcema a bez while funguje vše jak má. Můžu si vybrat: vyvolaní všeho přes while nebo funkce kterých chci docílit. Jak se to dělá cyklem for?
charlie22
Profil *
moc to nechapu, ale kdyz rikas...
nightrider
Profil
Vážně jsem to už tady rozebíral a nikdo taky nechápal :-) Fakt je ten že pokud je vypsáno whilem, tak se nezapisuje do cookie a pokud vynecham while, tak vše maká jak má.
charlie22
Profil *
...tak ukaz kod, jiste tam bude nejaka chyba
Tomasds
Profil
nightrider
Fakt je ten že pokud je vypsáno whilem, tak se nezapisuje do cookie

To je samozřejmě nesmysl. Jestli máš nějakým způsobem nekorektně napsané php, tak je to tvoje chyba a obcházet ji je špatně. Zkus sem dát kód a skoro určitě se to vyřeší.
nightrider
Profil
Žádná chyba tam není :-)
charlie22
Profil *
jsem asi slepej, ale zadny WHILE nikde nevidim
nightrider
Profil
jasne ze ne :-) jsem rikal ze dela blbosti, tak jsem ho sundal. Takhle to je funkcni jen stim ze se vytahne jen jeden zaznam :-(
Tomasds
Profil
Když jsme u toho .. já tam nevidím ani žádnou práci s cookie.
nightrider
Profil
Je to pouze pro ulozeni session :-)
charlie22
Profil *
podle me to má vypadat takhle:

do{
$sql = mysql_query("SELECT * FROM v");
$zaznam = mysql_fetch_row($sql) or print("<center><div class=\"error\"><b>Došlo k chybě v dotazu:</b> ".$q. "" .mysql_error())."</div>
</center>";
) while ($zaznam = mysql_fetch_row($sql));
nightrider
Profil
jen se dlouho nacita a vyhodi proxy error :-( to se mi jeste nestalo :-)
vazne to pres while nepujde testoval jsem snad vsechno i jak to oblbnout :-(
charlie22
Profil *
pred while ma byt slozena zavorka, sry...
nightrider
Profil
Jestli myslis takhle:

do{
$sql = mysql_query("SELECT * FROM v");
$zaznam = mysql_fetch_row($sql) or print("<center><div class=\"error\"><b>Došlo k chybě v dotazu:</b> ".$q. "" .mysql_error())."</div>
</center>";
} while ($zaznam = mysql_fetch_row($sql));


tak to jsem udelal
charlie22
Profil *
mimochodem, mas zaply error hlaseni? tohle by spravne nemelo projit a PHP by melo vypsat chybu
charlie22
Profil *
tak to ale spis vidim na problem s komuniakce s SQL, prihod tam vypis te promenne, at vime jestli udela cyklus
nightrider
Profil
ja to ukončení opravil a pak teprve nahrál. Jsem pochopil ze tam mas preklep
nightrider
Profil
vazne by to neslo tim for?
charlie22
Profil *
jde, ale musis napred udelat kontrolu, kolik zaznamu je v
mysql_fetch_row($sql)
a pak na to ten cyklus nastavit...ale jak rikam, neni duvod, proc by while nemelo fungovat, pridej do to cklu vypis promenné
$zaznam.
, at vime, co se deje.
Tomasds
Profil
nightrider
A co takhle napsat to trochu slušně?

<form action="" method="post">
<select name="valuty" onChange="this.form.submit();">
<?php
if (isset($_SESSION['v']))
    echo "    <option>-".$_SESSION["v"]."-</option>\n";
    echo "    <option>".$zaznam["1"]."</option>\n";

    echo "</select></form>";
?>

Toto ti připadá normální? Kde ukončuješ form, když session není?
charlie22
Profil *
dotaz mas sprane??
mysql_select_db($database, $sr);
$query= "DOTAZ";
$std = mysql_query($query, $sr) or die(mysql_error());
$row = mysql_fetch_assoc($std);
$totalRows= mysql_num_rows($std);
//tohle ti spocita zaznamy
nightrider
Profil
vazne mam vse dobre jen to nedela dobrotu se session. Uz to resilo spousta lidi a stejne nic nevyresila
charlie22
Profil *
kdyby jsi to mel dobre, tak by to fungovalo..dej mi login do databaze, udelej mi tam nejakou kopii te tabulky a uvidime
Tomasds
Profil
OK. Napiš vývojářům php, budou rádi, když jim oznámíš chybu. A do příští verze to určitě opraví.
nightrider
Profil
neda mi nekdo prosim link na nejakej podrobnej manual na for?
nightrider
Profil
OK. Napiš vývojářům php, budou rádi, když jim oznámíš chybu. A do příští verze to určitě opraví.
si delas prdel,ale tohle je vazna vec :-(
nightrider
Profil
Drive se to resilo takhle
charlie22
Profil *
komplet manual mas na www.php.net
« 1 2 »
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.