Autor Zpráva
Bill9
Profil *
Ahoj, mam v DB uložený 2 tabulky 1. je "registrace" a 2. "registrace2" obě tabulky maji stejny sloupce, ale potreboval bych aby se pomocí rolovacího menu pravě rozdělovali kam se to ma uložit jestli do "registrace" nebo do "registrace2"
Kajman_
Profil *
Podle formuláře dáte jinou tabulku za insert into. Ale bude lepší, když si necháte jednu tabulku a rozšíříte ji o sloupeček, kde si díky typu registrace budete tento výběr rozlišovat.
Bill9
Profil *
a co do SELECT tam dam taky tu tabulku že ano..?! a mám to uložit do 2 .php souborů? nebo vše do jednoho? nějak nevim kde začít aby to šlo.. (mimochodem tam mám ještě ověřování jestli je už údaj v DB)
Kajman_
Profil *
a co do SELECT tam dam taky tu tabulku že ano..?!

Ano

a mám to uložit do 2 .php souborů?

Ne
Bill9
Profil *
a co do SELECT tam dam taky tu tabulku že ano..?!
Ano
a mám to uložit do 2 .php souborů?
Ne


nato sem vcera odpoledne take prisel, ale díky, ale mam nový problém ukládá se mi to do obou BD najednou.. nevim jak udelat tu rolovaci nabídku aby se to ukladalo pouze do jedne DB a ne do obou....
SwimX
Profil
Bill9
<form action="" method="POST">
<select name="kam">
  <option value="registrace">Registrace - 1</option>
  <option value="registrace2">Registrace - 2</option>
</select>
<input type="submit">
</form>

<?php
  if(!empty($_POST)){
    $query = "INSERT INTO ".$_POST['kam']." sloupce VALUES(hodnoty)";
    $result = mysql_query($query) or die ("Sorry");  
  }
?>
Bill9
Profil *
<select name="kam">

$_POST['kam']

co je to slovo "kam" to je jako název DB?? kam se to ma ulozit? do jaky tabulky?
SwimX
Profil
Bill9
ne. To je name (=jméno) selectu. Když dáš ten formulář odeslat -> tak do superglobálního pole $_POST se k indexu "kam" uloží hodnota prvku formuláře s tímto jménem. Si tam napiš třeba: "asf" na tom vubec nezáleží.
Bill9
Profil *
Bill9
ne. To je name (=jméno) selectu. Když dáš ten formulář odeslat -> tak do superglobálního pole $_POST se k indexu "kam" uloží hodnota prvku formuláře s tímto jménem. Si tam napiš třeba: "asf" na tom vubec nezáleží.

nějak sem to tam tedy dal, podle všeho by to mělo jít ale pořád se mi vypisuje hláška sorry jako že se to neuložilo a ani v DB to neni zapsaný... můžu sem dát kod aby ses podíval jestli to je dobře..?
SwimX
Profil
Bill9
Pokud to nemá stovky řádků tak snad jo :) jinak ho hoď to textáku někam ne ftp.
Bill9
Profil *
přímo stovky řádků to nemá .. :D

tohle je uloženy jako registrace.php

<form method="post" action="uloz.php">
<p><span style="font-weight: bold;">Jméno:</span>
<input name="jmeno" size="30"></p>
<p><span style="font-weight: bold;">Příjmení:</span>
<span style="font-weight: bold;"></span><input
name="prijmeni" size="28"></p>
<p><span style="font-weight: bold;">Číslo
závodníka:</span> <input name="cislo"
size="20"></p>
<p><span style="font-weight: bold;">Objem:</span>
<select name="qqq">
<option value="registrace">Registrace - 1</option>
<option value="do_85_ccm_2t_125_ccm_4t">Registrace
- 2</option>
</select>
</p>
<p style="text-align: center;"><input
value="Odeslat" name="B1" type="submit">
<input value="vymazat" name="B1" type="reset"></p>
</form>

a tohle je uloz.php

<?
require('includes/databaze.php');
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
$cislo = $_POST['cislo'];




if(!empty($_POST)){
$query = "INSERT INTO ".$_POST['qqq']." sloupce VALUES('$jmeno', '$prijmeni', '$cislo')";
$result = mysql_query($query) or die ("Sorry");
}

?>
SwimX
Profil
ten skript je uplně k ničemu :))
Napiš co přesně se má dít. Uživatel vyplní nějkaý info o závodníkovy, a pak se podle kubatury (či čeho) vybere do které tabulky se to má uložit?
Bill9
Profil *
puvodní funkční script je takovejhle ten mi de :)

<form method="POST" action="uloz.php">
<p>Jméno: <input name="jmeno" size="30"></p>
<p>Příjmení: <input name="prijmeni" size="30"></p>
<p>Startovní číslo: <input name="cislo" size="30"></p>
<p><input type="submit" value="Odeslat" name="B1"></p>
</form>


<?
require('includes/databaze.php');
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$prijmeni = $_POST['prijmeni'];
$cislo = $_POST['cislo'];


$query=mysql_query ("SELECT start_cislo FROM registrace where start_cislo='$cislo'");
$overeni_cisla = mysql_num_rows($query);

if ($overeni_cisla=='0'){	
mysql_query("INSERT INTO registrace (jmeno, prijmeni, start_cislo) 
VALUES ('$jmeno', '$prijmeni', '$cislo')");

echo "Úspěšně uloženo.";
}
else echo "Startovní číslo je již obsazeno.";

?>
Bill9
Profil *
ale prave tam chci přidat aby si mohli vybrat do jaky kategorie se chtej regnout tady to se ulozi do DB do tabulky "registrace" a ja mam vytvorenou novou tabulku v DB do_85_ccm_2t_125_ccm_4t a chci aby meli moznost si zvolit
SwimX
Profil
Bill9
<form method="POST" action="uloz.php">
<p>Jméno: <input name="jmeno" size="30"></p>
<p>Příjmení: <input name="prijmeni" size="30"></p>
<p>Startovní číslo: <input name="cislo" size="30"></p>
<p>nejaky ten popisek: 
  <select name="qqq"> 
    <option value="registrace">1. moznost</option> 
    <option value="do_85_ccm_2t_125_ccm_4t">2. moznost</option> 
  </select>
</p>
<p><input type="submit" value="Odeslat" name="B1"></p>
</form>

<?
require('includes/databaze.php');

if(isset($_POST['B1'])){
  $jmeno = $_POST['jmeno'];
  $prijmeni = $_POST['prijmeni'];
  $cislo = $_POST['cislo'];

  $query=mysql_query ("SELECT start_cislo FROM {$_POST['qqq']} where start_cislo='$cislo'");
  $overeni_cisla = mysql_num_rows($query);
  
  if ($overeni_cisla=='0'){    
  mysql_query("INSERT INTO {$_POST['qqq']} (jmeno, prijmeni, start_cislo) VALUES ('$jmeno', '$prijmeni', '$cislo')");
  
  echo "Úspěšně uloženo.";
  }
  else echo "Startovní číslo je již obsazeno.";
}
?>
SwimX
Profil
Bill9
a eště pár věcí.
>> ve formuláři bych to nedával do odstavců. ale udělal bych Použitelné a přístupné webové formuláře

>> neřešíš SQL Injection
Bill9
Profil *
díky moc jeste to projedu abych to poradne pochopil pro priste az budu delat neco podobnyho sam
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.