Autor Zpráva
maks
Profil
Ahoj,
mám výpis dat z tabulky z DB a přišlo na řadu mazání záznamů.

Mám následující kód z prohlížeče, který, samozřejmě nefunguje - jinak je to v echo, výpis je přes cyklus z databáze.
<tr>
  <td>prijmeni</td>
  <td>jmeno</td>
  <td>123456789</td>
  <td><a href="#" onclick="document.write(mysql_query('DELETE FROM telefonni_seznam WHERE telefon=123456789'))">Smazat</a></td>
</tr>
<tr>
  <td>prijmeni</td>
  <td>jmeno</td>
  <td>567891234</td>
  <td><a href="#" onclick="document.write(mysql_query('DELETE FROM telefonni_seznam WHERE telefon=567891234'))">Smazat</a></td>
</tr>


chtěl jsem mazat podle telefonu, který je u jména, takže u každého řádku je samozřejmě 2x jiné stejné číslo. Takto přes document.write to nejde, jaká je tedy jiná možnost?

Děkuji,
maks
ninja
Profil
Od kdy ma Javacsript (onclick, document.write) pristup k databazi?

Musite zavolat nejaky skript na serveru (PHP, ASP, atd.), ktery se pripoji k databazi na nasledne provede pozadovany request (DELETE FROM...).
maks
Profil
ninja
asi nemá :-)

Mým cílem bylo samozřejmě mazání pomocí odkazu <a>, ale nevím, jak to k sobě navázat. Tohle byl jen takový výkřik, bylo mi jasné, že to asi neklapne :-)
Jakékoliv
mysql_query(DELETE FROM telefonni_seznam WHERE telefon=567891234)
mi řádek smaže, aniž bych musel klikat na odkaz..
Alphard
Profil
dejte si odkaz např. smaz.php?cislo=567891234 a podlě něho pak mažte
maks
Profil
Alphard
a v souboru smaž.php bude? Rád bych to řešil na současné stránce, tedy index.php?..., snad tam budu schopen dostat podmínku telefon=567891234, ale nevím, jak tomu přikázat, aby to smazalo :-)

Na internetu hledám, ale mám takové problémy, které ne a ne najít..
Alphard
Profil
<a href="index.php?smaz=123654789">Smazat 123654789</a>


if (isset ($_GET['smaz']))
  mysql_query ("delete from telefonni_seznam where telefon = ".$_GET['smaz']);
header ("location: http://".$_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['SCRIPT_NAME'], TRUE, 303);


zabezpečení je na vás
Mastodont
Profil
v souboru smaž.php bude kontrola $_GET['cislo'], volání toho mysql_query a ještě samozřejmě nějaká ochrana proti tomu, aby ti nějaký vtipálek nesmazal všechny záznamy :-))
maks
Profil
Alphard
super, zkusím.

Zatím dík. A budu se tu s podobnými dotazy v blízké budoucnosti vyskytovat častěji - holt jako každý, kdo s něčím začíná. Literaturu doma nějakou mám, tutoriály na internetu taky, ale kolikrát potřebuju trochu popostrčit. Tak se prosím nezlobte.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.