Autor Zpráva
Daniel01
Profil
Ahoj všichni...

neleze mi do hlavy, co je to za logika?
Vytvořím si nějakou tabulku, sloupec ve kterém budu ukládat v datovém typu např. INT a to znamená, že tam uložím číslo v rozmezí −2147483648 až 2147483647 nebo 0 až 4294967295 pro UNSIGNED... ale proč můžu dát maximální délku/množinu 255? Nebo co to ta délka/množina znamená? A na co to má přesně vliv? Můžete mi to vysvětlit? Dík :-)
Kajman_
Profil *
Když si zvolíte i zerofill, tak se číslo při výpisu doplní zleva nulami počet míst určených v té závorce.
Alphard
Profil
u textového typu to určuje délku řetězce, u číselného doplnění mezerami (resp. nulami při zerofillu) při výpisu
omezení na 255 již neplatí
jestli nemáte problém s angličtinou, doporučuji projít si manuál, vybrání správného typu je základ pro další práci
Stringy
Čísla

// teď vidím, že Kajman_ byl rychlejší, ale mám již napsáno více informací :-)
Daniel01
Profil
Aglicky neumím na úrovni čtení takovýhle textů... a přeložení od google mi asi moc nepomůže :-)
Tak mi to někdo stručně vysvětlete i s příkladem, prosím... :-) datové i číselné typy... :-)
nightfish
Profil
Daniel01
v tom případě viz http://www.linuxsoft.cz/mysql/
(minimálně díly 6 až 9, ideálně všechny)
Daniel01
Profil
Však to už jsem všechno pročetl... chci odpověď na jednoduchou otázku:

typ sloupce: TINYINT(1) + UNSIGNED
uložím tam hodnotu např.: 200... tak se uloží...

typ sloupce: TINYINT(255) + UNSIGNED
uložím tam hodnotu např.: 200... tak se zase uloží...

Ptám se jakto? to číslo v závorce přece říká, jak dlouhé číslo to má být, ne?
A proč ta délka/množina není povinná u některých typů?

A neposílejte mi žádné odkazy nikam ani nic takového.. prosím někoho o vysvětlení.
Aesir
Profil
Daniel01:
A neposílejte mi žádné odkazy nikam ani nic takového.. prosím někoho o vysvětlení.

Však ve druhém a třetím příspěvku to vysvětlené máte. Co je na tom konkrétně k nepochopení?

to číslo v závorce přece říká, jak dlouhé číslo to má být, ne?
Ne. Jak již vám vysvětlil Alphard, stačí si to přečíst.
Daniel01
Profil
Aesir:
Místo tvého blbého pindání jsi mi mohl napsat, jak to vlastně je... tak to asi nechápu, když se ptám, ne?
Jaké doplnění nulami? Můžete mi tu někdo napsat nějaké příkladky? Nebo mě tu radši budete poučovat, že neumím číst...
Alphard
Profil
Daniel01
Budeš-li mít např. int(4) a vložíš do něj hodnoty 248, 28 a 5, budou při výpisu zleva doplněny merezami na 4 znaky, vložíš-li tam delší číslo, tak se vejde, neovlivňuje to tedy rozsah vkládaných hodnot
 248
  28
   5
86924
panther
Profil
Daniel01
Místo tvého blbého pindání jsi mi mohl napsat, jak to vlastně je...
a místo tvého blbého pindání sis to mohl dávno zkusit a najít třeba i lepší články.

tak to asi nechápu, když se ptám, ne?
dá se taky ptát trochu slušněji, víš?

Jaké doplnění nulami?
za číslo asi ne. U čísla bankovního účtu taky doplňuješ nuly na začátek, ne?

Nebo mě tu radši budete poučovat, že neumím číst...
Ano, očekává se tu od tebe jistá míra gramotnosti.
Mastodont
Profil
Daniel01
Místo tvého blbého pindání
Jestli jsi línej sám hledat a zkoušet a ještě tu nadáváš lidem, táhni do H.
Joker
Profil
Daniel01
A neposílejte mi žádné odkazy nikam ani nic takového.. prosím někoho o vysvětlení.
Od toho ty odkazy vymysleli, aby se nemuselo pořád dokola opisovat to samé.

Místo tvého blbého pindání jsi mi mohl napsat, jak to vlastně je...
Píše to už Kajman_ ve druhém příspěvku.
Místo tvého blbého pindání sis to mohl vyzkoušet.

Nebo mě tu radši budete poučovat, že neumím číst...
...ani se náležitě chovat, když někoho prosíš o radu.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit

Odkud se sem odkazuje


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: