Autor Zpráva
meloon
Profil *
potrebujem dostat data z .csv suboru , ktory ma stlpce c.1 - c.2 - c.3 - c.4

moja tabulka ma dva stlpce, c.1 - c.3, teda z toho .csv suboru mi treba len dva stlpce, ako na to ?

mam tu nejaky script, ak by sa dal priamo tento upravit, pls. pomozte, diky. Subor ma asi 240 riadkov (zaznamov)


$cennik = file ('./cennik.csv'); 

  for($i=0; $i<sizeof($cennik); $i++) { 
      $line = trim($cennik[$i]); 
      $arr = explode("\t", $line); 

      $sql = "insert into TABLENAME values ('". 
                  implode("','", $arr) ."')"; 
      mysql_query($sql);
      echo $sql ."<br>\n";
      if(mysql_error()) {
         echo mysql_error() ."<br>\n";
      } 
}

meloon
Profil *
zabudol som dodat, ze potrebujem do tej databazy (tabulky) nahrat tie zaznamy z csv subor, aby ste boli v obraze, t.j. vsetkych 240 riadkov, pomocou cyklu
Kajman_
Profil *
Tak tam dávejte jen ty dva sloupečky...
 $sql = "insert into TABLENAME values ('".addslashes($arr[0]) ."','".addslashes($arr[2])."')";
meloon
Profil *
uz to mam, dik :)
meloon
Profil *
este jedna vec, ako vyfiltrovat len niektore riadky z toho suboru ? napr tie co maju ID = 16 ??
Kajman_
Profil *
Porovnat 16 s $arr[cislosloupcevekteremjeidminusjedna]
meloon
Profil *
nj, tak som to mal , leze ta podmienka pozostava z cca 12 takych IDciek , cize som akurat importoval cca 5000 zaznamov a znacne to ten cyklus spomalilo, ale neva, necham to tak :)
meloon
Profil *
cavte, este jedna vec, .csv subot nejde nahrat na server, pomocou move_uploaded_file, pritom tym istym scriptom napr. obrazok ide

co s tym ?
Kajman_
Profil *
Konzultovat s hostingem.
meloon
Profil *
nejde ani na localhoste v Easy PHP ...
Kajman_
Profil *
Tak si otestovat, zda nezlobí jen velké soubory a pak si třikrát pročíst ten skript, zda tam nemáte omezení jen na obrázky ;-)

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: