Autor Zpráva
Apollo
Profil *
Prosím,mám problém s db. Vytvořil jsem hru kde se hráš registruje dostane nějaké číslo třeba 253... 1. nevím jak zajistit aby to jelo zase od čísla 1.

2. nevím jak udělat že když se smaže hráč př: 382 tak další registrovaný hráč dostáva číslo 383 ale ja potřebuju aby dostal 382
SwimX
Profil
Apollo
1, TRUNCATE TABLE by mělo vypráznit table a vynulovat ID
2, pokud ho máš jako PK a auto increment tak todle asi nezměníš. Vadí ti to tolik? Pak leda udělat ho ne jako auto increment ale vždy najít nejvyšší ID a zapsat ID +1
stejně se ale nevyhneš tomu, že když někoho smažeš -> ostatní ID se neupraví.
Apollo
Profil *
ok... to auto increment mam... ale ještě bych potřeboval poradit teda stím TRUNCATE TABLE... nemužu to nikde vyhrabat- db sprovuju na ic.cz přes phpMyAdmin
keeehi
Profil
normálně pošleš "TRUNCATE tabulka;" databázi a všechny údaje se smažou a autoincrement se nastaví na 1.
Apollo
Profil *
ja jen že v tý db mám hodně věcí a s db se teprve učím pracovat... už jednou se mi stalo že jsem něco poto a 2dny jsem to spravoval

A moc všem děkuji za rychlou odpověď.
Apollo
Profil *
Je mi 15... možná si o mě řeknete že jsem totální ***** ale já už se bojím hrabat do db... kam to mam přesně zadat
keeehi
Profil
Někam, kde se zadávají i ostatní SQL příkyzy. (Úplně stejně jako když zadáváš select. Nevím, jestli to bereš na vědomí ale truncate ti vymaže všechny data v tabulce.)
Joker
Profil
Apollo
Jestli se stejně mají data v tabulce smazat, není problém, když se něco rozbije, ne? V nejhorším se zruší celá tabulka a vytvoří znova ;)
Apollo
Profil *
Ano data se mají smazat ale jen některá
Alphard
Profil
Apollo
nebylo to zde zdůrazněno, příkaz truncate vymaže celou tabulku
píši to pro případ nedorozumění (i když jsem se s případem, kdy někdo "vtípkoval" a poradil na Linuxu zadat do konzole rm -rf, chudát tazatel to udělal)

druhá věc je, že byste měl mít zálohu

a třetí věc, je to nutné? i obyčejný int unsigned má tak velký rozsah, že ho asi těžko překročíte
Apollo
Profil *
Někam, kde se zadávají i ostatní SQL příkyzy. (Úplně stejně jako když zadáváš select. Nevím, jestli to bereš na vědomí ale truncate ti vymaže všechny data v tabulce.)

Ale vymaže to jen v konkrétní tabulce kterou zadám nic jinýho ne ... ne?
Alphard
Profil
Ale vymaže to jen v konkrétní tabulce kterou zadám nic jinýho ne ... ne?
ano, hlavně se nepřepište
Apollo
Profil *
Jo a prosím tikejte mi je mi 15 ... začínám se učit programovat a chci se stím živit... a pravděpodobně mě tu ještě hodněkrát uvidíte :)
Tak ja to du skosit kdyžtak se zase ozvu.
Apollo
Profil *
Apollo
nebylo to zde zdůrazněno, příkaz truncate vymaže celou tabulku
píši to pro případ nedorozumění (i když jsem se s případem, kdy někdo "vtípkoval" a poradil na Linuxu zadat do konzole rm -rf, chudát tazatel to udělal)
druhá věc je, že byste měl mít zálohu
a třetí věc, je to nutné? i obyčejný int unsigned má tak velký rozsah, že ho asi těžko překročíte

Ano potřebuji to....jelikož ve hře bude začínat nová éra tak všeny učty musím smaza.... a stou zálohou mám problémy ...ne a ne se mi to zálohovat
Apollo
Profil *
„Ale vymaže to jen v konkrétní tabulce kterou zadám nic jinýho ne ... ne?“
ano, hlavně se nepřepište
Prosím pomohl bys te mi stím.... ja si stím furt nevím rady-Mohl bych vám poslat heslo k přístupu db abyste se mi na to mrknul
Alphard
Profil
a stou zálohou mám problémy ...ne a ne se mi to zálohovat
použij export v nějaké aplikaci, neměl by to být problém
Apollo
Profil *
Prosím pomohl bys te mi stím.... ja si stím furt nevím rady-Mohl bych vám poslat heslo k přístupu db abyste se mi na to mrknul?
Swimx
Profil *
pokud jedes pres phpmyadmina - ma moznost: Vypraznit pokud mas oznacenou tabulku. to je totez jako poslat SQL dotaz truncate table.

stejne tak tam je moznost Export-kde se da vybrat zda pouze strukturu tabulky nebo i data. Nejlepe asi do SQL dotazu a ten ulozit do souboru.

Jinak ze truncate vyprazdni tabulku sem napsal uz v 1.prispevku,nechci si z nekoho utahovat a smazat mu data..

Omlouvam se za diakritku ale PDA to nezvlada..
Apollo
Profil *
MOC MOC DÍK VŠEM!!! UŽ JSEM NA TO PŘIŠEL MOC STE MI POMOHLY!!!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.