Autor Zpráva
Philber
Profil
Ahoj poradili byste mi prosím s tímto kódem snažím se to zkoušet podle knížky,. ale háží to error

<?php
  $server = "localhost";
  $username = "*****";
  $password = "*****";
  $connection = mysql_connect($server, $username, $password) or 
  die ("Připojení k databázi se nezdařilo");


// vytvori databazi jestli neexistuje
// $tvorba_databaze = mysql_query ( "CREATE DATABASE if NOT EXISTS moviesite") or die (mysql_error());

// vybere databazi
mysql_select_db( "moviesite" );


// vytvorime tabulku movie 
$filmy = "CREATE TABLE movie (
  movie_id int( 11 ) NOT NULL auto_increment,
  movie_name varchar( 255 ) NOT NULL,
  movie_type tinyint ( 2 ) NOT NULL default 0,
  movie_year int ( 4 ) NOT NULL default 0;
  movie_leadactor int ( 11 ) NOT NULL default 0,
  movie_director int ( 11 ) NOT NULL default 0,
  PRIMARY KEY ( movie_id ),
  KEY movie_type ( movie_type, movie_year )
)";

$vysledky = mysql_query ( $filmy ) or die ( mysql_error() );

// vytvorime tabulku movietype 
$typy_filmu = "CREATE TABLE movietype (
  movetype_id int( 11 ) NOT NULL auto_increment,
  movietype_label varchar( 100 ) NOT NULL,
  PRIMARY_KEY ( movietype_id )
)";

$vysledky = mysql_query ($typy_filmu) or die ( mysql_error() );

// vytvorime tabulku people
$lide = "CREATE TABLE people (
  people_id int ( 11 ) NOT NULL auto_increment,
  people_fullname varchar ( 255 ) NOT NULL;
  people_isactor tinyint ( 1 ) NOT NULL default 0,
  people_isdirector tinyint ( 1 ) NOT NULL default 0,
  PRIMARY KEY ( people_id )  
)";
 
$vysledky = mysql_query ($lide) or die ( mysql_error() );


echo "Databaze byla vytvorena";
?>


připojilo se to a vytvořilo databázi moviesite... a píše to
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; movie_leadactor int ( 11 ) NOT NULL default 0, movie_director int ( 11 )' at line 5

Děkuju za pomoc
Mastodont
Profil
Máš tam středník místo čárky
Philber
Profil
hh děkuji Mastodont já sem si to říkal, ale je to první styk s db co mám a nějak sem to asi přehlíd
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.