Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Philber Profil |
#1 · Zasláno: 2. 4. 2009, 13:18:34
Ahoj poradili byste mi prosím s tímto kódem snažím se to zkoušet podle knížky,. ale háží to error
<?php $server = "localhost"; $username = "*****"; $password = "*****"; $connection = mysql_connect($server, $username, $password) or die ("Připojení k databázi se nezdařilo"); // vytvori databazi jestli neexistuje // $tvorba_databaze = mysql_query ( "CREATE DATABASE if NOT EXISTS moviesite") or die (mysql_error()); // vybere databazi mysql_select_db( "moviesite" ); // vytvorime tabulku movie $filmy = "CREATE TABLE movie ( movie_id int( 11 ) NOT NULL auto_increment, movie_name varchar( 255 ) NOT NULL, movie_type tinyint ( 2 ) NOT NULL default 0, movie_year int ( 4 ) NOT NULL default 0; movie_leadactor int ( 11 ) NOT NULL default 0, movie_director int ( 11 ) NOT NULL default 0, PRIMARY KEY ( movie_id ), KEY movie_type ( movie_type, movie_year ) )"; $vysledky = mysql_query ( $filmy ) or die ( mysql_error() ); // vytvorime tabulku movietype $typy_filmu = "CREATE TABLE movietype ( movetype_id int( 11 ) NOT NULL auto_increment, movietype_label varchar( 100 ) NOT NULL, PRIMARY_KEY ( movietype_id ) )"; $vysledky = mysql_query ($typy_filmu) or die ( mysql_error() ); // vytvorime tabulku people $lide = "CREATE TABLE people ( people_id int ( 11 ) NOT NULL auto_increment, people_fullname varchar ( 255 ) NOT NULL; people_isactor tinyint ( 1 ) NOT NULL default 0, people_isdirector tinyint ( 1 ) NOT NULL default 0, PRIMARY KEY ( people_id ) )"; $vysledky = mysql_query ($lide) or die ( mysql_error() ); echo "Databaze byla vytvorena"; ?> připojilo se to a vytvořilo databázi moviesite... a píše to You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '; movie_leadactor int ( 11 ) NOT NULL default 0, movie_director int ( 11 )' at line 5 Děkuju za pomoc |
||
Mastodont Profil |
#2 · Zasláno: 2. 4. 2009, 13:20:01
Máš tam středník místo čárky
|
||
Philber Profil |
#3 · Zasláno: 2. 4. 2009, 13:23:19
hh děkuji Mastodont já sem si to říkal, ale je to první styk s db co mám a nějak sem to asi přehlíd
|
||
Časová prodleva: 15 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0