Autor Zpráva
Egreš
Profil *
Caute, neviem cim to bude, ale asi serverom, ale neviem ktorym a co mam napisat supportu.
Ide o to, ze mam vytvorene forum, subory(ftp) mam na jednom servery a databazu(mysql) na druhom servery. A problem nastal vtedy, ked niekto napisal nieco s diakritikou, ked sa pise bez tak ide vsetko OK.
Miesto napr. "ščť" zobrazuje len "???"
V com moze byt problem? Robi mi to vsade, uz som skusal 3 rozne typy for (phpbb....). Dakujem
ninja
Profil
kodovani. Musi byt vsude stejne (pripojine k DB, stranky, vlastni soubor).
Egreš
Profil *
Napr. v template mam kodovanie windows-1250 tam mi ide diakritika vyborne, ale neviem co mam nastavit v DB, pretoze tam take kodovanie nieje, teraz mam nastavene pri tabulkach latin1_swedish_ci . Tak ako to nastavit, vsade je nieco ine :D Skusal som aj UTF-8 Unicode (utf8) ale nepomohlo tak neviem.Dakujem
Kajman_
Profil *
Do latin1 nelze uložit ščť, tak je mysql nahradí otazníkem. Při přechodu na utf8, ale již nedokáže převést otazníky na původní hodnoty... tyto informace se ztratily.
Joker
Profil
Egreš
V tomhle případě je spíš podstatné komunikační kódování, ve kterém databáze přijímá příkazy a posílá výsledky (to může být jiné, než kódování sloupce tabulky)
To se nastaví SQL příkazem SET NAMES.

Připomínám, že pokud už jsou v databázi uložená nějaká data s rozhozeným kódováním, nemusí to ani potom fungovat- stará data bude potřeba upravit.
Egreš
Profil *
Tak, v tabulkach som nastavil teda vsade utf8. Nepomohlo, ani ked odoslem novy prispevok to nejde tak ako ma.

Co presne mas na myslis s tym SET NAMES ? Nasiel som nieco take, ze by som to mal hodit niekde, kde sa nadväzuje spojenie s DB, len neviem co presne tam hodit. Nasiel som mysql_query("SET NAMES 'cp1250';"); ale to netusim kde hodit, pretoze ked to dam do config.php tak mi forum nejde.

Zatial dakujem.
tiso
Profil
Začni týmto:
http://www.google.com/search?q=nefunguje+diakritika
Egreš
Profil *
tiso
Dik, ale je toho tolko vela ze vobec neviem co a ako.. Sam si neporadim, ani s googlom. Inak by som tu asi nepisal.

Ak teda neviete tak dakujem za pomoc, skusim sa potom spytat este podpory hostingov. Pekny den
tiso
Profil
Egreš - problém je, že máš konkrétny problém, a zatiaľ si dal všeobecné informácie, takže sa ti nedá lepšie poradiť. Ak ti niekto ponúkne všeobecnú odpoveď, tak nie si schopný problém vyriešiť, lebo tomu nerozumieš. Preto som ťa odkázal na google, aby si sa zorientoval kde je problém. Hľadaj, čítaj, študuj, keď to pochopíš, tak už nebude problém to opraviť.
Pomôcť by ti mohla aj oficiálna komunita fóra ktoré tam máš použité, hľadaj a pýtaj sa tam.
Kajman_
Profil *
Nasiel som mysql_query("SET NAMES 'cp1250'"); ale to netusim kde hodit

Najděte mysql_connect a dejte to hned pod to.
Egreš
Profil *
Kajman_
Ďakujem! Už mi to ide aj s diakritikou :)
ďakujem ešte raz !
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.