Autor Zpráva
Error_404
Profil
Chtel bych spojit dve tabulky. Pak z prvni neco vypisovat a jednou vypsat neco z druhe, ale ne vsude ma id1 protiklad v id2 (ten radek s id2 neni). Jak zjistim, estli ten radek v druhe tabulce je, nebo neni?

Kdyz zkusim tohle:
$sql= "SELECT * FROM tabulka1 LEFT JOIN tabulka2 ON id1=id2 ORDER BY datum DESC";
    $dotaz= mysqli_query($spojeni,$sql);
    while ($radek = mysqli_fetch_assoc($dotaz))
    {
    if ($radek["id2"]==0)
         {
           ...
          }
    }

tak se to na podmince if ($radek["idz"]==0) "zasekne", nevypise vubec nic, ani chybu.
Kajman_
Profil *
Nepltete si jen idz a id2?
Error_404
Profil
Sorry za preklik, ale nepletu, jen jsem to vytahnul ze dvou souboru (pracovni, finall) a v jednom to mam nazvany jinak. Uz jsem to zmenil...
Kajman_
Profil *
A to idz má mít hodnotu 0 nebo má být nevyplněno? A první tabulka nemá stejně nazvaný sloupeček?
Error_404
Profil
Prvni tabulka sloupecek id2 (idz) nema.
Radek obsahujici id2 (idz) v tabulce2 pro radek obsahujici id1 v tabulce1 vubec neexistuje, o cemz vim, jen nevim, jak mu to vysvetlit :)
id1   id2
1     1
2     (radek s id2==2 neni)
3     3
4     (radek s id2==4 neni)


pro jasnost.

if ($radek["id2"]=="")   //tady se zasekne, dal nevypise vubec nic, ani chybu
   {
     echo "Radek id2 neni";      
   }else{
     echo "Radek id2 je";
   }
Kajman_
Profil *
A jste si jistý, že se to zasekne tam, že se to nezasekne už dřív. Když si před if vypíšete echo, tak tam je?
Error_404
Profil
Tesne pred podminkou se vypise cokoliv.
Error_404
Profil
Tak jsem zkusil i posledni reseni co me napadlo:

$sql= "SELECT * FROM tabulka1 ORDER BY datum DESC";
  $dotaz= mysqli_query($spojeni,$sql);
  while ($radek = mysqli_fetch_assoc($dotaz))
    {
    $id1=$radek["id1"];

      $sql2= "SELECT * FROM tabulka2 WHERE '$id'=id2";
      var_dump($sql2);
        $dotaz2= mysql_query($spojeni,$sql2);
        $radek2= mysqli_fetch_assoc($dotaz2);
       $idz= $radek2["idz"];
      var_dump($idz);  
      $obrazek= $radek2["obrazek"];

    include ('db_obrazek.php'); 
    }


string(37) "SELECT * FROM hobrazek WHERE '38'=idz" string(2) "38"

a vic to nevypise, tady konci kod stranky.
S tim includem je to divny, samotny db_obrazek.php funguje jak ma.
Kajman_
Profil *
Ale db_obrazek.php asi vrací obrázek, takže těžko bude fungovat include. Asi tam měníte hlavičku, kterou už nelze změnit, proto to spatne. A chybu to asi nevypíše jen proto, že je nemáte nastavené, aby se vypisovaly.

Dejte tam html tag s odkazem na obrázek. Něco jako...
echo "<img src='db_obrazek.php?idz=$idz'>";
Error_404
Profil
Tak to je ono, s tim include me nenapadlo, ze se vlozi i ty hlavicky. Tak diky.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: