Autor Zpráva
amen
Profil *
Když pošlu data do tabulky tak se mi tam zapíšouou pouze data než se oběví první znak s háčkem nebo čárkou. Pak to přestane zapisovat. Mysql mám nastavený na UTF8 czech, a nevím co s tím mám dělat.
Mám takovejhle skript na uložení do databáze:
<?php
require_once("db.php");

// toto je len ukážka; v ďalších dieloch bude vysvetlené niečo o bezpečnosti, resp. o ošetrovaní vstupných dát
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$vzkaz = $_POST['vzkaz'];

$sql = mysql_query("INSERT INTO kniha(cas,jmeno,vzkaz)  VALUES('".date('F j, Y, g:i a').".','$jmeno','$vzkaz')");

if($sql){
   echo "Záznam byl úspěšne vložen do databázy!";
} else {
   echo "Záznam sa nepodarilo vložit do databáze!";
}

mysql_close();

?>


A takhle sem vytvořil tabulku Mysql:
CREATE TABLE `kniha` (
   `id` INT NOT NULL AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY ,
   `cas` VARCHAR( 32 ) NOT NULL ,
   `jmeno` VARCHAR( 32 ) NOT NULL ,
   `vzkaz` VARCHAR(500 ) NOT NULL ,
) ENGINE = innodb CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_czech_ci;
Kajman_
Profil *
V db.php řekněte databázi v jakém kódování jí posíláte data. Viz faq
http://diskuse.jakpsatweb.cz/.sandbox/?action=vthread&forum=28&topic=37836
amen
Profil *
no moje db.php vypadá takhle:
<?php
 $spojeni = mysql_connect("localhost","up-load","369587" ) or die ('<b>Critical error!</b><br>Nepodarilo se pripojit k databazi!');
  mysql_select_db("up-load_cholerik_cz", $spojeni) or die ('Spatne zadana databaze v db.php');
  mysql_query("SET character_set_client=utf8");
  mysql_query("SET character_set_connection=utf8");
  mysql_query("SET character_set_results=utf8");
  mysql_query("set names utf8");
?>


a stejně to nejde
Kajman_
Profil *
A ta stránka, kde je formulář, je v utf8?
amen
Profil *
jo ta je taky v UTF 8, a stejně to pořád zapisu jen dokud tam není nějákej znak s háčkem nebo čárkou.
Kajman_
Profil *
Můžete někde zveřejnit ukázku?
amen
Profil *
Tady je:
http://up-load.cholerik.cz/b.html
Kajman_
Profil *
Na té stránce nemáte definované kódování - ani v html ani v http. Zkuste ho udat.
amen
Profil *
juchůůůůůůůůůů dík moc bylo to tím nastavení kodování já to tam nastavil jen v editoru
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.