Autor Zpráva
caradoc
Profil *
Ahoj všem
potřebuji poradit s následujícím :
v tabulce jsou udata,
příkazem SELECT * FROM tabulka WHERE cena='1000'
vyberu data ale výsledek bude nic, tzn nic nestojí 1000 korun
poté chci přes PHP zjistit zda SQL vrátil výsledek a kolik výsledků ale příkaz
$vysledek=mysql_result($sql,0,0);
vrací chybu v podobě : Warning: mysql_result() [function.mysql-result]: Unable to jump to row 0 on MySQL result
je mi jasné že se DB brání protože nemá co přiřadit, ale jak se tomu vyvarovat aby do proměnné $vysledek nedal nic, ev nulu.
díky za pomoc
Joker
Profil
caradoc:
mysql_num_rows()

dá počet řádků ve výsledku.

Poznámky k tomu dotazu:
1. Proč je cena jako řetězec? To má být číslo, ne?
2. Jestli jde o to vybrat skutečně jen jednu hodnotu, ušetřil bych si vybírání ostatních sloupců a řádků:
SELECT sloupec FROM tabulka WHERE cena=1000 LIMIT 1
Jestli se má pracovat s více sloupci a řádky (například procházet všechny záznamy s danou cenou), nepoužíval bych mysql_result, ale mysql_fetch_***

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0