Autor Zpráva
BuGeR
Profil
Zdravím..
Prosím, mohl by mi tu někdo hodit příklad přidaní řádku do tabulky v mysql?
Ale pomocí formuláře.. tabulka se jmenuje adminsystem
Aby to vypadalo třeba takhle:
Jméno :
ICQ :
EMAIL :
Uložit

A když dame uložit tak se vytvoří další řádek s těmi udaji..
Jsem v mysql začatečník takže se omlouvam předem ...
Louka
Profil
Ahoj,
píšu to narychlo, snad to není uplná blbost, kdyžtak mě opravte...

HTML:
<form action="uloz.php" method="post">
Jmeno: <input type="text" name="jmeno" value=""><br>
ICQ: <input type="text" name="icq" value=""><br>
E-Mail: <input type="text" name="mail" value=""><br>
<input type="submit" name="ulozit" value="Uložit">
</form>


PHP:
/* Soubor uloz.php */
<?php 

// připojení k DB 
....

$jmeno = $_POST['jmeno'];
$icq = $_POST['icq'];
$mail = $_POST['mail'];
$sql = "insert into adminsystem values ($id, '$jmeno', '$icq', '$mail')";
$q = mysql_query($sql);
if ($q) echo "Uloženo"; 
else echo "Nelze uložit. Nastala chyba.";
?>


Při vytváření tabulky tuším, že budeš v tabulce adminsystem potřebovat sloupec id, který nastavíš jako primární klíč (typ INT nebo tak podobně) a zvolíš u něj funkci auto_increment...
MCKAY
Profil
<form method="post" action="zpracuj.php">
<table>
<tr><td>Jméno: </td><td><input name="jmeno" /></td></tr>
<tr><td>ICQ: </td><td><input name="icq" /></td></tr>
<tr><td>Email: </td><td><input name="email" /></td></tr>
<tr><td></td><td><input type="submit" value="ulož" /></td></tr>
</form>


Obsah souboru zpracuj.php

<?php
mysql_connect();mysql_select_db(); //sem si dopln sve udaje
//kontroly
if(!is_numeric($_POST["icq"])){echo "U icq nebylo zadáno číslo!";exit;}
$_POST["jmeno"] = htmlspecialchars($_POST["jmeno"], ENT_QUOTES); // kontrola, aby se nepřeváděli html znaky a ' "
$_POST["email"] = htmlspecialchars($_POST["email"], ENT_QUOTES); // jako na předchozím řádku


$insert = "insert into adminsystem(jmeno, icq, email) values('$_POST["jmeno"]', '$_POST["icq"]', '$_POST["email"]' )";
$query = mysql_query($insert);
echo mysql_error();
 ?>


Edit: Není nutné mít v adminsystem tabulce sloupec s ID, pokud by jste se však rozhodl ho tam dát, tak mu nastavte v extra auto_increment, aby jste nemusel generovat to id přes mysql_insert_id();
tiso
Profil
Dúfam že tie príspevky od Louka a MCKAY neberie nikto vážne ale iba ako príklad...
BuGeR
Profil
MCKAY
Prosimtě ty udaje můžou být takto?
mysql_connect('mysql.tym.cz', 'tym_live_fan', 'moje_heslo');mysql_select_db('tym_live_fan');

tiso
proč? xD
Louka
Profil
Proč to není jako příklad? Přišlo mi to docela dobré pro začátečníka MySQL. Než jen zkritizovat, pokus se nás prosím opravit a popřípadě napsat něco svého jako radu. Také se rád poučím :-).
BuGeR
Profil
Můžeme se vratit k tematu?
MCKAY
Profil
BuGeR
Samozřejmě že mohou, ale jde o to, jestli tak doopravdy vypadají.
BuGeR
Profil
Ty vaše nejedou sorry.
Zkusil jsem si udělat svůj, ale taky nejede :(
Soubor
Soubor formular.php :
<form action="function.php" method="post">
Jmeno: <td align="right"><input type="text" name="jmeno" value=""></td><br>
Email: <td align="right"><input type="text" name="email" value=""></td><br>
ICQ: <td align="right"><input type="text" name="icq" value=""></td><br>
<td align="right"><input type="submit" name="ulozit" value="Ulozit">
</form>


Soubor function.php
<?
mysql_connect('localhost', 'louczka-team__2r', '******');mysql_select_db('louczka-team_cz_2');
INSERT INTO adminsystem ('".$jmeno."','".$email."','".$icq."')
$jmeno = $_POST['jmeno'];
$email = $_POST['email'];
$icq = $_POST['icq'];
?>
tiso
Profil
BuGeR: LOL
BuGeR
Profil
?

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: