Autor Zpráva
stepanka
Profil *
Ahoj,

jen se chci zeptat - co si myslíte o ukládání různých souborů (word, obrázky, PDF, atd..) přímo do databáze? Mám tady před sebou jednu databázi, kde se to takto ukládá. Export 50ti řádků mi zabral asi 3 minuty, celá tabulka je strašně velká (nějakých 400MB)... Není to trochu "prasácký" způsob, takhle uchovávat soubory a zatěžovat tak databázi? Nebo to vidím špatně a je to normální?

Děkuju.
Kajman_
Profil *
Někdy se může více hodit přímo do db, někdy vedle do filesystému.
stepanka
Profil *
Kajman_

Děkuju za reakci. V jakém případě se může hodit ukládání přímo do databáze? Nevidím v tom žádnou výhodu..
Kajman_
Profil *
Třeba při požadavku replikace.
TomášK
Profil
Já jsem se nedávno rozhodl ukládat fotogalerii do databáze. Výhodu vidím v tom, že jsou data a informace o nich vždy pohromadě - nemůže se stát, že soubor zůstane a záznam k němu smažu apod. Rychlostně by v tom neměl být příliš velký rozdíl. Fotky se nyní budou zálohovat i s databází.
Narazil jsem ale na problém se synchronizací. Doma mám databázi, na které vyvíjím a kdesi na serveru ostrou verzi. Dokud jsem měl všechno jen v souborech (a informace v metadatech obrázku), stačil mi na přenesení dat 'rsync', který přenesl na server nebo ze serveru jen rozdílová data.

Potřeboval bych něco jako 'rsync' pro databázi, ale zřejmě si ho budu muset vytvořit sám. Pokud bych k obrázkům neukládal další data, zůstal bych nad soubory, protože je to pohodlnější. Ale další data mám, tudíž volím databázi.

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: