Autor Zpráva
Argonisius
Profil
Zkouším dělat jednoduchou návštěvní knihu a k zápisu data do databáze používám SQL příkaz NOW(). Chtěl bych se zeptat, jestli je nějak možné změnit výslednou podobu data (z 2009-08-25 07:24:56 na 25.8.2009 7:24) Díky.
tiso
Profil
Argonisius: dátum je v tom tvare v databáze schválne, pretože sa tak dá podľa neho radiť. Formát dátumu si zmeň pri ťahaní dát z databázy, pomocou funkie date format
Argonisius
Profil
Díky.
Argonisius
Profil
Mohl bych poprosit o nějaký příklad? (jsou to moje začátky s databází, takže jsem trochu zmaten) Dík
pEeLL
Profil
Argonisius
tys tu stranku co ti psal tiso ani neotevrel ze jo. kdyz scrolnes zdibicek dolu tak tam mas nekolik prikladu.
Alphard
Profil
date_format(datum, '%e.%c.%Y %k:%i')
Argonisius
Profil
otevřel, jenže jsem takový laik že jsem nepřišel na to, kam to mám napsat....
Argonisius
Profil
To mám poslat jako příkaz databázi, nebo je to php funkce?
pEeLL
Profil
Argonisius
To mám poslat jako příkaz databázi, nebo je to php funkce?
cele pro php to mas takhle
$result = mysql_query("SELECT DATE_FORMAT(datum, '%e.%c.%Y %k:%i')");
tiso
Profil
pEeLL: [#9] ???
Argonisius
Profil
Prosím pomozte v nouzi, jsem úplně zmatenej. Mám tam toto: (přihlášení k databázi neuvádím)

// Zaslání SQL příkazu do databáze.
            $objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni, 
            'SELECT * FROM kniha_navstev ORDER BY datum DESC');
            if (!$objekt_vysledku)
            {
              echo 'Nepodařilo se poslat SQL příkaz.';
              echo '<br />';
              echo 'Popis chyby: ', mysqli_error($db_spojeni);
              exit();
            }
           
            // Zobrazení všech vrácených dat.
            while ($radek = mysqli_fetch_array($objekt_vysledku))
            { 
            echo "<table class=\"",$trida_tabulky,"\">\n<thead>\n<tr>\n<th class=\"jmeno\">\n",$radek['jmeno'],"\n</th>\n<th class=\"datum\">\n",$radek['datum'],"\n</th>\n</tr>\n</thead>\n<tbody>\n<tr>\n<td>\n",$radek['zapis'],"\n</td>\n</tr>\n</tbody>\n</table>\n\n";
            }


Kam to mám vepsat? Předem díky za pomoc.
Kajman_
Profil *
// Zaslání SQL příkazu do databáze.
            $objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni, 
            'SELECT k.*, DATE_FORMAT(datum, '%e.%c.%Y %k:%i') datum_f FROM kniha_navstev k ORDER BY datum DESC');
            if (!$objekt_vysledku)
            {
              echo 'Nepodařilo se poslat SQL příkaz.';
              echo '<br />';
              echo 'Popis chyby: ', mysqli_error($db_spojeni);
              exit();
            }
           
            // Zobrazení všech vrácených dat.
            while ($radek = mysqli_fetch_array($objekt_vysledku))
            { 
            echo "<table class=\"",$trida_tabulky,"\">\n<thead>\n<tr>\n<th class=\"jmeno\">\n",$radek['jmeno'],"\n</th>\n<th class=\"datum\">\n",$radek['datum_f'],"\n</th>\n</tr>\n</thead>\n<tbody>\n<tr>\n<td>\n",$radek['zapis'],"\n</td>\n</tr>\n</tbody>\n</table>\n\n";
            }
Argonisius
Profil
Díky za pomoc, asi to bude dobře, ale php web server hlásí chybu, a nic se mi nezobrazí: Parse error: parse error, unexpected '%' Jěště prosím pomožte s tímto, pak už to snad půjde, díky.
nightfish
Profil
a nic se mi nezobrazí: Parse error: parse error, unexpected '%' Jěště prosím pomožte s tímto, pak už to snad půjde, díky.
Kajman_ to špatně ouvozovkoval...
zkus
$objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni,
"SELECT k.*, DATE_FORMAT(datum, '%e.%c.%Y %k:%i') datum_f FROM kniha_navstev k ORDER BY datum DESC");
Kajman_
Profil *
Pardon
// Zaslání SQL příkazu do databáze.
            $objekt_vysledku = mysqli_query($db_spojeni, 
            "SELECT k.*, DATE_FORMAT(datum, '%e.%c.%Y %k:%i') datum_f FROM kniha_navstev k ORDER BY datum DESC");
            if (!$objekt_vysledku)
            {
              echo 'Nepodařilo se poslat SQL příkaz.';
              echo '<br />';
              echo 'Popis chyby: ', mysqli_error($db_spojeni);
              exit();
            }
           
            // Zobrazení všech vrácených dat.
            while ($radek = mysqli_fetch_array($objekt_vysledku))
            { 
            echo "<table class=\"",$trida_tabulky,"\">\n<thead>\n<tr>\n<th class=\"jmeno\">\n",$radek['jmeno'],"\n</th>\n<th class=\"datum\">\n",$radek['datum_f'],"\n</th>\n</tr>\n</thead>\n<tbody>\n<tr>\n<td>\n",$radek['zapis'],"\n</td>\n</tr>\n</tbody>\n</table>\n\n";
            }
Argonisius
Profil
Tak, už jsem myslel, že je vyhráno, ale vidím, že ne datum je pořád 2009-08-25 10:09:27
Argonisius
Profil
Nemůže být chyba někde při "vypisování toho data?"
Kajman_
Profil *
A upravil jste i to vypisování podle nového kódu?
Argonisius
Profil
ne... omlouvám se. Díky.
Nox
Profil
Argonisius
Jen malý tip - doporučuju si ten formát dát do konstanty, příp. proměnné, do nějakýho souboru co přitom includuješ, aby sis to nemusel neustále pamatovat

Vaše odpověď

Mohlo by se hodit


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0