Autor Zpráva
Buchy
Profil *
Ahoj , rozhodl jsem se udělat své stránky v html/css a něco málo v javascriptu , takže studuji pečlive tento web ,ale chci se zeptat jak mam v dnesni dobe docilit toho aby se stranka automatiecky prizpusobovala rozliseni monitoru toho kdo si prave muj web prohizi ?Chtel bych udelat web stylem odkazy s obrazkama a na urcite misto to dostat pomoci css pozicovani a stim souvisi dalsi problem vzdy kdyz kliknu na obrazek objevy se kolem nej takovy teckovany ramecek to taky nevim jak odstranit a posledni dotaz nevite nekdo jak udelat takove to menu jak je treba zde www.sga-project.com a kdyz na nej najedete zobrazi se mensi submenu?Jo jeste jeden dotaz jde bez problemu pomoci css pozicovani udelat takovy odkas s menicimi obrazky kdyz na nej najedete mysi ? Dik za odpovedi :)
Doufam ze uz opravdu posledni dotaz :D nemate nekdo nejaky navod na hezke odkazove tlacitka ?
Joker
Profil
Buchy:
Poznámka mimo: Strašně blbě se ten dotaz čte. Kdyby nechyběla většina diakritiky a interpunkce a bylo to rozdělené do řádků, bylo by to daleko lepší.

jak mam v dnesni dobe docilit toho aby se stranka automatiecky prizpusobovala rozliseni monitoru toho kdo si prave muj web prohizi?
Není potřeba nic dělat. Web se přizpůsobuje rozlišení automaticky, pokud se mu nenastaví pevné rozměry.

kdyz kliknu na obrazek objevy se kolem nej takovy teckovany ramecek
To nejspíš dělá prohlížeč

nevite nekdo jak udelat takove to menu
Na to je spousta návodů, hodně menu je třeba tady: http://interval.cz/stitek/css-menu/
Buchy
Profil *
ok dík moc takže když si udělám obrázky na web pro moje rozlišení a někdo s menším rozlišením si to přečte tak se i obrázek trochu zmenší ?A nějaký ty návody na výrobu hezkých tlačítek by nebyly ?
Joker
Profil
Buchy:
takže když si udělám obrázky na web pro moje rozlišení a někdo s menším rozlišením si to přečte tak se i obrázek trochu zmenší
Aha, tak to zas ne :)
Když to bude obrázek jako obrázek (značka <img>), zobrazí se v plné velikosti.
Když to bude obrázek na pozadí něčeho (CSS background-image) a prvek bude menší, tak se ořízne.
Buchy
Profil *
Jo jeste neco , vsimnul jsem sdi ze ted hodne webu ma web jen v prostredku a na krajich je nake jednoduche pozadi toho docilim jak ?
Executus
Profil
Buchy
web jen v prostredku a na krajich je nake jednoduche pozadi toho docilim jak ?

Třeba obalit divem:
<body>
<div id="mega">
...
</div>
</body>


a v CSS:
body {
         text-align: center;
         }
#mega {
             width: dle potreby;
             height: dle potreby;
             margin: auto;}

Ono text-align: center; je pro IE (nezarovná podle marginu).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: