Autor Zpráva
Elvenir
Profil *
Udelal jsem si logo a v nem je mala obalka, ktera ma byt jako odkaz na mail, jde o to ze kdyz to logo dam do divu jako pozadi tak se mi tam nezobrazi vubec hlavicka (div class="header" nejde, div id="header" a pak <img src=%..... ) jenze na to dle me nejde dat dalsi obrazek (pres to) ktery by byl jako odkaz, nebo ja to alespon neumim, potreboval bych poradit jak tohle vyresit.




<div id="header">
<img src="obrazky/hlavicka.jpg" alt="a">
</div>


funguje ale nevim jak dat ten odkaz

-----


<divclass="header">
</div>


.header {
background: url(obrazky/hlavicka.jpg) no-repeat;
color: black;
width: 800px;
height: 175px;
margin-bottom: -5px;
}
flying gentleman
Profil
dopln uvozovky do parametru url().zkus to, za vysledek nerucim.
Elvenir
Profil *
flying gentleman
bohuzel nefunguje :( ono to nastavi tu sirku i vysku te hlavicky ale nezobrazi to obrazek v pozadi te hlavicky
Elvenir
Profil *
tak jsem to vyresil pomoci http://www.jakpsatweb.cz/html/obrazky.html#area.

ale diky za snahu
peta
Profil *
.header {
background: url(obrazky/hlavicka.jpg) no-repeat;
color: black;
width: 800px;
height: 175px;
margin-bottom: -5px;
}

<divclass="header">
</div>

1. chyba, mozna preklep, nemas mezeru mezi div a class
2. casta, u linux serveru (casto pc, kde mas www) se rozeznavaji male velke pismenka. Je zvlastni, ale ze pri img si s tim poradil. Otazka je, kde a v cem jsi to zkousel. treba jsi dal img , ale zkousel to doma na win, kde to bylo oki.
3. Take se stava, ze mas neco v kesi a zobrazi se ti stara stranka.
4. co to margin bottom? Zkousel jsi to bez toho?

Co treba pridat odkaz na webku, kde mas nefunkcni priklad?

Zkousel jsi, kolik chyb najde validator? www.htmlvalidator.com LITE verzi. Nebo w3c.org a tam validator.
Treba po oprave chyb to razem bude oki.
peta
Profil *
Elvenir
A dobra rada je, vzit si funkcni priklad na background z CSS z jakpsat web a ten zkusit upravit pro svuj pripad, pak kod prekopirovat a provnat.

Jeste je fajn, vse zjednodusit na co nejmensi kod. A to bud odmazavanim nebo postupnym pridavanim k jiz funkcnimu.

A dobre je si delat zalozni kopie, kdyz udelas vic veci. To je velmi dobra rada, kdyz vypadne proud nebo zjistis, ze ti neco nefunguje v IE a driv to slo. Teda obvykly postup je, delat stranky pro Firefox a prubezne kontrolovat, co to dela za psi kusy v IE a opravovat to pro nej.
Elvenir
Profil *
peta

No jasne, ja to ladim soucasne pro IE a Firefox, zobrazuje se mi to zatim dobre, akorat v ie sem musel pouzit podtrzitkovy hack, co se tyce toho <divclass="..."> ano je to preklep :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0