Autor Zpráva
matko
Profil *
zdravim...listujem netom uz dobru hodinku a nic nefunguje tak ako by som potreboval...dufam ze poradite..ide o to ze potrebujem dat obrazok na pozadie ale aby tam bol iba raz..aby sa neopakoval...a dat ho do stredu obrazovky...dakujem vopred :)
petr 6
Profil
css:
body {
background: url('obrazek.jpg') no-repeat center center;
}
Sirius
Profil
matko:
Sám jsem nic na střed ještě necentroval, ale podle mého odhadu a W3 Schools by to mělo být

background: url('obrazek.jpg') no-repeat center;
capo193
Profil
neviem moc robit s css...neviete kde mám chybu?? :(


!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/strict.dtd">
<html>
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8">
<title>Stranka</title>
</head>

<body>
<style>
{ background: url(pozadie.jpg) ; background-repeat:no-repeat}

</style>
</body>
</html>
Beavis
Profil
capo193:
Tag style patří mezi <head> a </head>.
capo193
Profil
aj tak nič :(
panther
Profil
capo193:
{ background: url(pozadie.jpg) ; background-repeat:no-repeat}
čemu ten background nastavuješ? Chybí ti tam zadeklarovat, k čemu to patří. Ve tvém případě to bude asi body
capo193
Profil
hej hej body
capo193
Profil
tak teraz fakt neviem :D ...na mna treba polopate :D...v css sa moc nevyznam
swetko
Profil
Smutné je že ti odpovedal už [#2] petr 6. Stačí časť medzi <style></style> nahradiť jeho kódom. A poradil by som presunúť celé <style> nad </head>.
capo193
Profil
jaaj..diky moc ludia už to ide :))
Bubák
Profil
background: url('obrazek.jpg') no-repeat center;
background: url('obrazek.jpg') no-repeat 50%;
background: url('obrazek.jpg') no-repeat center center;
background: url('obrazek.jpg') no-repeat 50% 50%;
background: url('obrazek.jpg') no-repeat center% 50%;
background: url('obrazek.jpg') no-repeat 50% center;

Všechny zápisy jsou ekvivalentní.
Některé starší prohlížeče nezvládají kombinaci klíčového slova a hodnoty, ale tomu se naštěstí jde vždy jednoduše vyhnout.
Shulík
Profil
Reaguji na #12:
Možná se pletu, nemám a tím zas takové zkušenoati, ale není mezi 'center' a '50%' rozdíl? Zatímco 'center' by podle mĕ mĕlo vypočítat, kde je střed obrázku, a ten umístit na '50%', '50%' umístí do středu levý horní roh.
Ale je to jen zvĕdavý dotaz, nemám s tím zkušenosti.
Bubák
Profil
V případě background-position v tom není rozdíl, prohlížeče to interpretují v shodně v souladu s CSS specifikací:
www.w3.org/TR/2009/CR-CSS2-20090908/colors.html#propdef-background-position (anglicky)

ten umístit na '50%', '50%' umístí do středu levý horní roh
Tak by tomu bylo v případě absolutního pozicování obrázku.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: