Autor Zpráva
word
Profil *
Chtel jsem se zeptat jak ma opravdu vypdat xhtml zapis v hlavicce kdyz mi cesky validator hlasi chybu ...radi mi zmenit na html a kdyz nechci ?
moc me ani nezajima proc spis JAK nejaky konkretni priklad nebo navod...
kdyz zapisuji doctype takto je to chyba <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> je to chyba tak by me zajimalo jak ji opravit..
dekuji vsem

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Joker
Profil
word:
Český validátor bude házet chybu pořád, pokud dokument bude mít MIME typ text/html.
Jen úpravou XHTML kódu tu hlášku odstranit nelze.
Chamurappi
Profil
Reaguji na worda:
Nemáš u té chybové hlášky odkaz na vysvětlení?
Pokud nezměníš MIME typ ve skutečné HTTP hlavičce Content-Type (hlavičky umí ukázat validátor nebo třeba Web-Sniffer) na některý z rodiny XML, nebudou tvůj kód brát prohlížeče, vyhledávače ani český validátor jako XML. Užíváš-li „text/html“, bude tvůj kód brán jako dialekt HTML. Deklarace <!doctype> nerozhoduje.

Typ „text/html“ má nejširší podporu mezi cílovými zařízeními, takže doporučuji ho neměnit.
Trejpa
Profil
word:
radi mi zmenit na html a kdyz nechci ?
Máš dvě možnosti:
1) Změnit MIME typ souboru v serverové hlavičce (opravdu nemyslím <head> v dokumentu) na typ kompatibilní s XHTML (např. "application/xhtml+xml"). Některé prohlížeče a vyhledávače však takovou stránku neumí zobrazit, proto se toto řešení nedoporučuje.
2) Nechat to tak (MIME typ "text/html"). Potom se musíš smířit s tím, že je to nevalidní. Prohlížeče takovou stránku podle specifikace MUSÍ chápat jako HTML (s chybami).
3) Pro úplnost: lze zkombinovat 1 a 2. Napsat si skript, který zjistí, zda cílové zařízení podporuje XHTML MIME typ, a pokud ne, tak mu poslat HTML verzi (buď jiný dokument nebo původní s jiným MIME typem – tedy nevalidní). Také se musí ošetřit serverové cashování, aby jedno zařízení nezískalo soubor určený pro jiné ze serverové cashe.
word
Profil *
odkaz na stránku : garaztattoo.cz
jde mi o to co bych mel napsat do hlavicky aby to bylo validni ...nemate nejakou svoji stranku xhtml validni ? ze bych se kouk do hlavicky a vedel...
děkuji
word
Profil *
Omlouvám se moderátorovi teď už jen s diakritikou.
díky za trpělivost.
Yur4Y
Profil
word:
jde mi o to co bych mel napsat do hlavicky aby to bylo validni
Prepísať DTD na <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">, odstrániť lomítka s prázdnych elementov a podobné zbytočnosti, ktoré v HTML nemajú čo robiť.
Trejpa
Profil
word:
jde mi o to co bych mel napsat do hlavicky aby to bylo validni
V PHP se MIME typ serverové hlavičky mění takto:
<?php
header("Content-type: application/xhtml+xml");
?>

Rada: V žádném případě to nedělej.

1. XHTML se správnou hlavičkou (podle návodu výše) nefunguje v některých prohlížečích a vyhledávačích, ale může být validní.
2. XHTML s původní hlavičkou funguje všude, ale nebude nikdy validní.
3. HTML může být i funkční i validní.

Jedné z těchto věcí se musíš vzdát:
XHTML - přístupnost - validnost
Chamurappi
Profil
Reaguji na worda:
co bych mel napsat do hlavicky aby to bylo validni
To, co ti radí český validátor v popisu první hlášky.

nemate nejakou svoji stranku xhtml validni ?
U validátoru je jedna ukázka (prázdná).
Opakuji, že o typu zdroje rozhoduje HTTP hlavička Content-Type, nikoliv samotný kód stránky.
word
Profil *
tak já už nevím asi teda nejlepší řešení podle všeho je změnít to na html 4 strict ?
ja kdyz se divam i na ruzne blogy o webdesignu tak oni sami maji v hlavicce toto :

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">...
napriklad zde http://www.webdesignerwall.com
slo mi o to jestly existuje nějaké vhodné řešení podle všeho to prostě nechám jak to je protože podle oficialniho to validni je nechci tim rozvířit další z mnoha diskuzí na téma validity chtěl jsem jen zjistit řešení také pro příště
Plaváček
Profil
word:

Nechej to tak a nevaliduj. A máš klid.
Trejpa
Profil
word:
tak já už nevím asi teda nejlepší řešení podle všeho je změnít to na html 4 strict ?
Validita není důležitá. Kdyby byla, potom by byly validní i nejnavštěvovanější stránky.
Když už, tak z hotových specifikací bych ti doporučil HTML 4.01 Transitional.

se divam i na ruzne blogy o webdesignu
Vyber si:
- mají hotové šablony v XHTML syntaxi a jsou líní to předělávat
- neznají nebo ignorují skutečnost, že jejich rádoby XHTML berou všechny prohlížeče jako pokažené HTML
- mají víru v budoucnost XHTML, která nepřijde
Plaváček
Profil
Trejpa:

Nebo za čtvrté:

- je jim to jedno a vědí, že zajímavá a nepříliš šťastná myšlenka se sice neujala, ale přesto všechno funguje, jak má

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0