Autor Zpráva
http
Profil
Někde jsem viděl, že bylo rolítko prohlížeče třeba o 100px nahoře níže a nahoře byl asi 100px statický proužek s informacema.
Ale nemylsím si že to bylo ve frame, nevíte jak by se to dalo udělat?

Věděl bych jak udělat ten statický proužek to no problem, ale chtěl bych aby rolítko začínalo až pod tím, ale bez frame...

Pavel
Chamurappi
Profil
Reaguji na httpa:
Nastav výšku a overflow.
http
Profil
já mylsím že ti nerozumím, myslel jsem nějak takhle:
http://www.macdesign.cz/rolitko.jpg
Medvídek
Profil
http:
Všwk jo, nastav mu overflow:hidden
http
Profil
no to mi právě nefunguje:
http://www.macdesign.cz/xxx.html

co dělám špatně?

<div class="blok">xxx</div>

div.blok{
position:absolute;
top:0;
left:0;
right:0;
height:50px;
overflow:hidden;
background:red;
}

všimni si že na mém obrázku začíná rolítko po straně až pod tímto blokem, né vedle....
funkce se sice splněna, ale není to co jsem chtěl. :(
Medvídek
Profil
http:
Už tě asi chápu. To nepujde tak lehce udělat. Tu druhou část stránky by si musel řešit přes iframe, aby se hlavní rolovací lišta neukazovala. Problém nastane u uživatelů s nízkým rozlišením.
http
Profil
právě, ale já přísahám, že jsem to někde viděl, ale jak to udělal, to fakt nevím, myslím že to ale nebyl frame ani iframe, že jsem mu ten kod trochu probrouzdal..., no to neva, snad na to zase někde narazím. I tak díky.
Chamurappi
Profil
Reaguji na Medvídka:
nastav mu overflow:hidden
Nevím, jak by mu tohle pomohlo k zobrazení posuvníku.

druhou část stránky by si musel řešit přes iframe
Ne.

aby se hlavní rolovací lišta neukazovala
Tu právě může skrýt přes overflow: hidden :-)


Reaguji na httpa:
Nastav výšku a „overflow: auto“ bloku, u kterého chceš mít posuvník. Horní pruh bude mimo tento blok.
http
Profil
Chamurappi:

Nastav výšku a ‚overflow: auto‘ bloku, u kterého chceš mít posuvník. Horní pruh bude mimo tento blok.
já mylsím že ti stále nerozumím :( prohlédni si prosím obrázek pořádně, tam nejde o nějaký další blok, ale o posuvník celé stránky...!

stále to je nějaké na nic :(
http://www.macdesign.cz/xxx.html
Chamurappi
Profil
Reaguji na httpa:
prohlédni si prosím obrázek pořádně, tam nejde o nějaký další blok, ale o posuvník celé stránky...!
Ne. Prohlédni si obrázek pořádně — kdyby šlo o posuvník celé stránky, byl by od začátku do konce, což zjevně není. Musí to být posuvník jiného bloku.

stále to je nějaké na nic :(
Proč nastavuješ pro <div class="blok"> fixní pozici?
http
Profil
Chamurappi:
kdyby šlo o posuvník celé stránky, byl by od začátku do konce, což zjevně není.
takže to prostě musí být posuvník nějakého divu, když není od shora az dolu, to se právě snažím zjistit jestli to jde takhle udělat aniž bych musel dělat stránku ze dvou big divů... Myslel jsem že jde ten hlavní posuvník nějak takhle upravit...
Chamurappi
Profil
Reaguji na httpa:
to se právě snažím zjistit jestli to jde takhle udělat aniž bych musel dělat stránku ze dvou big divů
Možná by šlo odsunout horní hranu <body> a napozicovat pruh fixně nad ní, ale to mi připadá zbytečně složité. Na obalujícím <div>u nevidím nic špatného.
http
Profil
udělal jsem tedy úpravy, ještě se chci zeptat jak to udělat aby ten blok2 nemusel mít fixní výšku,
když ji nemá, tak tam nehodí rolítko i když je obsah přes okraj dole
potřeboval bych aby byl tedy do konce stránky:
http://www.macdesign.cz/xxx.html
http
Profil
řešením jsou tři divy:
http://www.macdesign.cz/priklady/horni-lista-bez-frame.html

<body>
<div class="blok">xxx</div>
<div class="blok2">
<div class="blok3">
xx<br />
aa<br />
xx<br />
aa<br />
xx<br />
aa<br />
xx<br />
aa<br />
</div>

</div>
</body>


css:
body, html{
margin: 0px;
padding: 0px;
overflow: auto;
} 

div.blok{
	height: 50px;
	width: 100%;
	overflow:hidden;
	background:red;
	position: absolute;
	top: 0;
	right: 0;
	left: 0;
}

div.blok2 {
	margin: 0;
	padding: 0;
	background: #b7ffa4;
	width: 100%;
	height: 100%;
	top: 50px;
	right: 0;
	bottom: 0;
	left: 0;
	overflow: auto;
	position: fixed;
}

div.blok3 {
	margin: 0;
	padding: 15px;
	position: relative;
}


jestli to bude fungovat i v IE6 to nevím..., ale IE7 ok
třeba vyzkoušet
Chamurappi
Profil
Reaguji na httpa:
Nenapadá mě, jak to při standardním box modelu vyřešit bez tabulky. S okrajovým box modelem by to mělo být snadné, protože tam jde odečíst jakýkoliv padding od 100 %.

jestli to bude fungovat i v IE6 to nevím..., ale IE7 ok
Odkázaná stránka mi funguje v Exploreru 7, v Mozille i v Opeře stejně špatně. Dolní hrana bloku2 není na správném místě.

Nerozumím, proč tam pořád zatahuješ „position: fixed“.
http
Profil
Chamurappi:
Nerozumím, proč tam pořád zatahuješ ‚position: fixed‘.
no protože jsem chtěl aby se ten div2 natáhnul až na spodek stránky, ale stejně to funguje nějak na pytel no, asi se na to vykašlu :(
Chamurappi
Profil
Reaguji na httpa:
protože jsem chtěl aby se ten div2 natáhnul až na spodek stránky
K tomu ho fixed neukecá o nic víc než absolute.

Mně funguje stránka s takovýmto kódem:
<style>
* {
	box-sizing: border-box;
	-moz-box-sizing: border-box;
	-webkit-box-sizing: border-box;
}
body {
	margin: 0px;
	padding: 50px 0 0 0;
	overflow: hidden;
	height: 100%;
} 

div.blok {
	height: 50px;
	margin-top: -50px;
	background: red;
}

div.blok2 {
	padding: 10px;
	overflow: auto;
	height: 100%;
}
</style>
<div class="blok">xxx</div>
<div class="blok2">(mnoho řádků textu)</div>
Minimálně Explorerové 6 a 7 musejí běžet v quirku. (Proto neuvádím žádný <!doctype>.)
http
Profil
njn to funguje ale né v xhtml :(
ale přesto díky moc
Chamurappi
Profil
Reaguji na httpa:
Ty nepoužíváš XHTML.
V prohlížečích, které podporují XHTML (což Explorer není), to funguje i v XHTML.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: