Autor Zpráva
Anonym
Profil *
Ahoj, k cemu slouzi ve Smarty prikaz escape:'url'? Nestaci pouze escape:'html'?
Jeste jedna otazka. Prikaz escape:'html' je to same jako htmlspecialchars() v php?

<a href="index.php?id={$pole[i].id|escape:'url'}">Více</a>
Tasartir
Profil
escape:'html' převede znaky & " ' < > na entity, stejně jako htmlspecialchars() v PHP.
escape:'url' převede všechny znaky, které nepatří do URL (URI? tohle se mi vždycky pletlo).
Anonym
Profil *
ok, ja jsem v PHP, pokud bylo potreba nejakych promennych v odkazech psal htmlspecialchars(). Proto se ptam. Jestli do <a href> psat htmlspecialchars(), tudiz ve Smarty escape:'html' a nebo escape:'url'?
Tasartir
Profil
Pokud ti stačilo htmlspecialchars(), tak ti bude stačit i escape:'html' (případně jenom escape - html je default).

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: