Autor Zpráva
stepi15
Profil
Pár problémků
1. jak v Divu zarovan 3 divy jeden doprava druny nastřed a třetí do prava viz foother v aktualnim vzhledu
2. Jak udělat div který se roztáhne na víšku stránky (okna prohlížeše) tákalo yb se to div id=content tam kde jsou vlajky
3. lista nahoře už jsme částečně vyřešil
Když jsem zmenšil okno prohlížeče tak aby vznikl horizontální posuvník tak lišta měla šířku okna a pri posunutí už chyběla to sjem vyrešil v FF min-widht ale v IE to nejde nějaké řešení?
4. Je to můj první vzhled pomocí divu tak kdyžtak nějake tipi enbo co dje udělat jinak elegantněji a nějake veci kolem optimalizace s prohlížeči
http://rstools.scorpions.cz/www/index.html

Díky za vaše návrhy a nápady
panther
Profil
stepi15:
1. float
2. hledej něco na způsob plaváčkovy patičky
4. s <div>y se dají dělat divy, ale nejsou všechno. Zkus si přečíst něco o séměntice, bude se ti to npozději hodit.
stepi15
Profil
a to si přečtu kde?
a pomocí float jde jen nastavit obtékáni nine right a left ne?
panther
Profil
stepi15:
a to si přečtu kde?
snad po mě nechceš, abych ti našel tunu článků. Neumíš si nějaké najít sám? Trochu vlastní iniciativy.

a pomocí float jde jen nastavit obtékáni nine right a left ne?
ano. Přijde ti to málo?
stepi15
Profil
a už me to napadlo u nadřazeného divu dam text-align center a pak už jen jeden doleva a druhy doprave ne?
Sirius
Profil
stepi15:
Obarvovat ty písmenka <font>em není moc dobrý nápad. Obecně by jsi ten tag neměl používat, využij místo něj CSS a element <span> například.
Pro obarvení prvních písmen můžeš použít pseudo-element :first-letter. Teď nevím jestli to jde použít i pro jiné elementy než je odstavec. Kdyžtak si můžeš vytvořit css třídu pro odstavce, které budou obarvené a dát jim display: inline. Což už vlastně koukám máš u těch <div>ů v patičce. Někde jsem viděl článek o používání <div> a <span>, zagoogluj.
panther
Profil
Sirius:
Obecně by jsi ten tag neměl používat, využij místo něj CSS a element <span> například.
proč?

Teď nevím jestli to jde použít i pro jiné elementy než je odstavec.
ano, pro všechny blokové.
Sirius
Profil
panther:
proč?

Protože je zastaralý.
panther
Profil
Sirius:
Protože je zastaralý.
jak je zastaralý? Nezobrazuje se? Je sémanticky méněcennější proti nesémantickému spanu?

Ne, není. Ve výsledku je jedno, co použiješ.
Bubák
Profil
Problém není v tagu FONT samotném, ale v jeho atributech.

panther:
Ve výsledku je jedno, co použiješ
Pokud oddělíš obsah a formu, třebas takto, nevidím v tom problém:
#footer font {color: #ff9900;}

Ale přece jenom bych použil :first-letter
panther
Profil
Bubák:
:first-letter je jasný. Spíše jsem se snažil poukázat na okolnost, že na tagu font není nic špatného :-)

Pokud chci označit kus textu, je jedo, zda se požije span nebo font. O prvním písmenu nemluvě, to je o něčem jiném.
Sirius
Profil
panther:
Pořád narážím na to, že někdo tvrdí, že se používat nemá. Například tady píšou, že je zastaralý. Když je nějaká funkce například v PHP zastaralá, tak se ji snažím nepoužívat a použít místo toho náhradu, která je mi nabízena, když mi to nic neudělá a nemusím riskovat, že to v novějších verzích přestane fungovat. O vývoji HTML toho moc nevím, nevím kdy má vyjít nová verze a jak rychle se rozšíří. Nedíval jsem se jestli v HTML5 tag font existuje (nebo v XHTML2?, fakt nevím jakým směrem se to bude vyvíjet), ale jak jsem už řekl, radši použiju nabízenou variantu, která splní svůj účel naprosto stejně, než to za pár let předělávat.
panther
Profil
Sirius:
a nemusím riskovat, že to v novějších verzích přestane fungovat.
to se neboj ;-) Když napíšeš stránku v HTML4, bude to HTML4, i když aktuální bude třeba 5 nebo HTML6.

A prohlížeče budou i tyto tagy zobrazovat korektně, plno starších stránek by přestalo fungovat.
Sirius
Profil
panther:
Asi je to teda čistě osobní volba, co kdo použije. S tím zrušením to není zase tak aktuální, ale stejně si budu používat span a font nebudu podporovat (ale ani bojkotovat). :)
stepi15
Profil
tady další upravená verze http://rstools.scorpions.cz/pokus/
ten fother jsme musel udělat tak jak to mám nevím jak jste to mysleli

už jesm tam dal aji to first-letter ale na znak © to nefungovalo
Petr ZZZ
Profil
[#1]stepi15:
tákalo yb se to div
tipi enbo co dje 

V tomto kódu asi něco chybí, odhadoval bych nějaké dotazníky, zázvorky či vanilky, a taky by to myslím mělo být bez diakritiky.
Miloš
Profil
stepi15:
[#1] „viz foother v aktualnim vzhledu
[#15] „ten fother jsme musel udělat tak…

Co to je? Footer bych věděl, ale foother fother? Proč nemluvíš česky? Na českém webu? Obzvlášť když v angličtině tápeš? Česky je to třebas patička.
Petr ZZZ
Profil
Miloši, das wird die Kreativitaet sein. Aus noohy udelá totíčka und aus patičky udelá tetičku.
stepi15
Profil
a bod 3?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: