Autor Zpráva
LoTrSVK
Profil
Dobry den, mam taky maly problem :

Spravil som si skript na upload obrazkov. Ten funguje dokonale a cez stranku si viem uploadnut obrazok na server do pricinka /data.
Chcem vediet ako napisat to aby sa ten uploadovany obrazok hned aj sam zobrazil na stranke, bez toho aby som nieco musel napisat.

Idealne by som to chcel mat takto :

Niketo uploadne obrazok na mojej stranke, obrazok sa mu ukaze. Prida k nemu komentar a potvrdi to. Po potvrdeni sa ten obrazok aj s komentarom zobrazi na danej stranke.

A este otazocka na zaver ako napisem do upload skriptu aby nepremazaval obrazok s rovnakym menom. Ak taky obrazok uz na serveri bude nahraty aby to vypisalo ze obrazok s takym menom uz existuje premenujte nazov obrazka.

<?

if ($akce == "Upload") {

 if (($soubor_type == "image/jpeg") and (is_uploaded_file($soubor))) {
	if (copy ($soubor, "data/$soubor_name")) {
		print "Súbor $soubor_name o veľkosti $soubor_size bajtov bol úspešne uploadovaný na server<BR>";
		
		mail ("xx@gmail.com", "Upload súboru $soubor_name", "Na server bol nahraný súbor /data/$soubor_name\n","From: xx@xx.ic.cz\nX-web: http://xx.ic.cz/upload.php"); 		 
	}
	else {
		print "Pri nahrávaní súboru došlo k chybe!<BR>";
	}
 }

}

?>


Dakujem za pripadnu radu.
Chazzy
Profil *
K první otázce, upload souboru můžeš zároveň spolu s názvem, datumem a dalšími detaily zapsat přímo do databáze a na stránce to číst z ní, nebo horší řešení, je možné napsat jednoduchý skript který vykreslí všechny soubory z daného adresáře.

Druhá otázka, jednoduše to ověříš přes file_exists ne ? ;)
LoTrSVK
Profil
No ide o to ze som amater, ucim sa zatial HTML a pomaham si googlenim roznych skript ktore vyuzivam pri tvorbe. Potreboval by som konkretny postup ako na to.
Jack06
Profil
LoTrSVK:
pokud chceš, aby ti někdo nahrával obrázky na tvůj hosting, tak doporučuji:
1) vytvořit si i miniaturu nahrávaného obrázku
2) nepoužívat funkci copy ale move_uploaded_file
3) nenechávat názvy originální, ale přepisovat si je dle sebe
4) nekontrolovat pouze název souboru, ale i jestli se opravdu jedná o obrázek a jakou má velikost
5) používat databázi ( při výpisu složky by jsi mohl taky pak vypisovat stovky obrázků ) přes databázi by se ti s nima mělo lépe manipulovat

Jestli chceš trochu pomoc, můžeš se inspirovat zde:
diskuse.jakpsatweb.cz/?action=vthread&forum=9&topic=94967

Již jsem to zde někomu psal. V klidu si to projdi a pročti a při nejlepším použij to co se ti hodí.
Ohledně uploadu a následného připsání komentáře se mi jeví lepším možnost napsat komentář zrovna při vybírání uploadovaného obrázku.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: