Autor Zpráva
Kacer
Profil *
Ahoj,
Pokušel sem se hledat, ale asi se to tu ještě neřešilo, nebo jsem špatně zadával do vyhledávače, každopádně potřeboval bych poradit.
Mám složku (například: Obrázky) mám stránku (napřiklad: stranka/obrazky). A já bych potřeboval nějaký script, kterej by dokázal z ty složky (obrázky) načíst automaticky všecky obrázky co v ní jsou a umístit je na stránku (stranka/obrazky). Ještě ideálnější by bylo aby zobrazoval třeba 4fotky rovně a dával to pod sebe v malém rozlišení a po klinutí by jse zvětšili(ale na to už bude asi další script) pokud by někdo věděl script na to zobrazování a mohl by mi pomoct budu rád...
Předem děkuju případným pomocníkům :)
whysper
Profil *
třeba takto
<?php
$slozka = opendir("cestakeslozcesobrazky"); //otevření složky
while($obrazek = readdir($slozka))
{
if($obrazek != "." && $obrazek != "..") // odstranění vyrtuálních objektů
{
echo "<a href=\"cestakeslozcesobrazky/".$obrazek."\" target=\"blank\"><img src=\"cestakeslozcesobrazky/".$obrazek.""\ width=\"50%\" height=\"50%\"></a>";
}
}


pár komentů ke kódu
- cestakeslozcesobrazky = cesta ke složce ve které jsou vloženy obrázky
- width a height = zadat můžeš třeba 20% atd. nebo absolutní hodnotu třeba 100px

Na jakékoli dotazy odpovím co nejdříve. Na ukázkovou fotogalerii se můžeš mrknout zde www.kordulka-kroje.ic.cz.
whysper
Profil *
Jo já tu fotogalerii mám trošku jinou, jelikož mámm skript v php, který automaticky tvoří náhledy při uploadu. Ale princip zobrazení obrázků je stejný.
Kacer
Profil *
No přesně takovoudle bych si přál :)
Díky za kód du ho vyzkoušet :)
whysper
Profil *
JJ není zač kdyby by nějaký problém, tak pisni na ICQ 371971126 ale po přidání mi hned napiš abych věděl že si to ty.
Kacer
Profil *
Bohužel script mi nefunguje píše mi to:
Parse error: parse error in /3w/wz.cz/a/ateonline/zkouska1.php on line 2

(asi jsi se upsal na řádku 7 máš chybu: ...".$obrazek.""\ width=\"50%.... místo ".$obrazek."\" width=\"50% ) ale to jsem našel.
Ale ta chyba je tam pořád dál....
whysper93
Profil
Tak sem dej tvůj kod který máš teď mrknu se na to.
Kacer
Profil *
<?php
$slozka = opendir("image_files/"); //otevření složky
while($obrazek = readdir($slozka))
{
if($obrazek != "." && $obrazek != "..") // odstranění vyrtuálních objektů
{
echo "<a href=\"image_files/".$obrazek."\" target=\"blank\"><img src=\"image_files/".$obrazek."\" width=\"50%\" height=\"50%\"></a>";
}
}


Ať tam dám cestu pouze jenom složku nebo kompletní domena/image_files chyba je furt stejná... (ona to bude určitě nejaká prkonina, ale učim se, tak sry ž otravuju....)
whysper93
Profil
Neotravuješ taky jsem byl začátečník
whysper93
Profil
Zkusil jsem ten tvůj kód ale žádnou chybu mě to neháže. Jakou chybu přesně ti to háže? A je to přesně ten kód, který tam máš? V chybové hlášce kterou si sem dal tak to píše on line 2 a to je
$slozka = opendir("image_files/"); //otevření složky

takže nevim
Kacer
Profil *
á už mi to jde, asi jsem někde měl chybku. Každopádně díky moc.
whysper93
Profil
Není zač. Kdyby jsi měl jakýkoli problém ohledně php tak se na mě klidně obrať. Když to bude v mých silách rád pomůžu.
email - whysper.fifa10@seznam.cz nebo vysinskyinf@seznam.cz
icq - 371971126 - nick "kweedo"
Měj se a hodně úspěchů.
Medvídek
Profil
whysper93:
Ať to raději napíše do diskuse a mohou se přiučit i jiní, než aby sis tu zřizoval soukromou poradnu :|
whysper93
Profil
Tak jsem to nemyslel. Sorry že to tak chápeš. Ale zajmavý když chtěl pomoct tak tu nidko nepsal ale jakmile mu nabídnu pomoc do budoucnosti tak se ozveš Méďo

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: