Autor Zpráva
maestroTrpos
Profil *
mam takovou ideu a zkusim vam ji popsat :
na externi soubor bych napsal poradi od 1 do 5 napr a za kazdou tou cislici bych pripsal naky odkaz na obrazek a to tak aby v podstate pri zapisu na odkaz bych nepsal absolutni odkaz obrazku ale pouze cislici ktera je pred tim obrazkem v externim souboru. ty cisla od
1 - 5 bych dal promenou x a celkovy pocet obrazku by pak byl y. v zapisu do body nechci odkaz kterej by byl pevny ale aby pri pridani noveho obrazku do toho externiho souboru by byl jako prvni odkaz posledni pridany obrazek. zkusim vic priblizit prikladem. do externi souboru pridam novy odkaz na obrazek ktery bude v tomhle pripade mit pred sebou cislici 6, x = (1,2,3,4,5,6) y = 6, a abych docilil toho ze prvni odkaz na strane bude vzdycky posledni pridany odkaz na obrazek tak bych pripsal ze x=y-0 (prvni odkaz = posledni odkaz na obrazek v ext. souboru) coz je 6 druhy odkaz by pak byl predposledni pridany obrazek atd. tusim ze tohle se asi da udelat v redakcnim systemu ale nevyhovuje me to z toho duvodu ze vzhled RD se me nelibi a chtel bych si vzhled stranek udelat po svym. doufam ze jste pochopili co mam na mysli :) a poradili me jak to udelat napr v javascript nebo nak jinak

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je skutečně špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
radim007
Profil
Musíš napsat do BODY tohle: <img src="(adresu obrázku)"border=0 width=(číslo)px>
panther
Profil
maestroTrpos:
doufam ze jste pochopili co mam na mysli :)
bohužel ne. Možná to bude tím hutným textem bez diakritiky, velkého písmene. Zkus to znovu a lépe.

radim007:
width=(číslo)px
do HTML se jednotky nepíší.
radim007
Profil
panther:
to mělo znamenat co tam má napsat
maestroTrpos
Profil *
okey sry já jsem zvyklý psát bez diakritiky, protože to je pro mě rychlejší
Jde o tohle:
V externím souboru, který bych pak připojil do html stránky, by měly být všechny odkazy na obrázky, které bych chtěl mít na stránce a před každým z těchto odkazů bych napsal číslo 1,2,3... 1 by znamenala nejstarší odkaz a např. kdybych v tom souboru měl 5 odkazů tak číslo 5 by představoval odkaz nejnovější. Počet všech odkazů bych označil jako y = 5 a x = (1,2,3,4,5) představuje množinu všech čisel v souboru. Čísla v souboru musí být sestupná, to znamená, že když přidám nový odkaz tak bude mít číslo o 1 větší než měl předchozí odkaz, to je proto, abych nemusel měnit jejich pořadí, kdybych ty odkazy řadil vzestupně, tedy že nejnovější odkaz bude mít 1 a nejstarší 5. A teď k zápisu odkazu do body. Zápis musí být takový, abych nemusel měnit odkaz na html stránce, když do souboru přidám nový odkaz na obrázek. Např. na prvním místě mám odkaz s číslem 5, teď přidám do souboru nový odkaz (číslo 6) a chci, aby byl na místě odkazu číslo 5 a odkaz číslo 5 by se tedy posunul dolů. To lze udělat takhle : x=y-0 (y je počet všech čísel neboli odkazů a je to zároveň číslo nejnovějšího odkazu a x múže být jakékoliv číslo v množině, tomhle případě x=6). Ten rovnicový zápis slouží k tomu, aby odkaz nebyl pevně daný, ale že se může automaticky měnit při přidání nového odkazu na obrázek v tom souboru. Zkráceně první odkaz by měl zápis x=y-0, druhý by měl x=y-1, třetí x=y-2 atd.

To radim007: do adresy obrázku nechci napsat absolutní odkaz, ale potřebuju, aby to mělo návaznost na ten externí soubor, abych nějak mohl napsat do adresy obrázku třeba x=y-10 a ono by mě to odkazovalo na 10. obrázek zeshora v tom souboru.
Bubák
Profil
maestroTrpos:
V externím souboru, který bych pak připojil do html stránky, by měly být všechny odkazy na obrázky
Máš nějaký důvod to dělat zrovna takto? Z tvého popisu jsem pochopil, že se pravděpodobně snažíš o fotogalerii, kam bys mohl přidávat obrázky a zbytek by fungoval automaticky.
maestroTrpos
Profil *
Pro konkrétnost jsem napsal, že jde o obrazky, ale chci to použít v širším měřítku, takže se nemusí jednat jen o obrázky.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: