Autor Zpráva
Houba77@seznam.cz
Profil *
máme stránku "s6.*t*r*a*v*i*a*n.cz/dorf1.php" Na ní se zobrazí několik polí s čísly.Název pole se dá přečíst v html,ale jak načíst ta data z pole do proměnné?

</tr></thead><tbody> 
<tr> 
<td class="ico"><img class="r1" src="img/x.gif" alt="Dřevo" title="Dřevo" /></td> 
<td class="res">Dřevo:</td> 
<td class="num">60</td> 
<td class="per">za hodinu</td> 
</tr> 
<tr> 
<td class="ico"><img class="r2" src="img/x.gif" alt="Hlína" title="Hlína" /></td> 
<td class="res">Hlína:</td> 
<td class="num">68</td> 
<td class="per">za hodinu</td> 
</tr> 

z toho vytahnoot promenou Dřevo=num(t.j.x=60) a Hlína=num (t.j.x=68)

Moderátor Joker: Vkládej prosím kódy mezi značky [pre] a [/pre] (stačí kliknout na ).
Moderátor Joker: Čtyři příspěvky, z toho dva se sem snažící dostat adresu t-r-a-v-i-a-nu sloučeny do jednoho
mckay
Profil
Houba77@seznam.cz:
Nepleť si to tu s chatem. Ptal si se na něco podobného již před cca týdnem a nikdo ti neodpověděl.

Zkus si něco přečíst o funkci
 <?php explode(); ?>
a doslova si to z toho vyparsovat.
Joker
Profil
Houba77@seznam.cz:
1. Od minule už víte, že tra-vian je tu zakázané slovo, přesto zase tři pokusy sem tu adresu dostat. Případně se zaregistrujte jako člen a budete moci editovat své příspěvky.
2. Duplicitní vlákno k tomu výše odkazovanému. Protože ale tady je alespoň lépe popsané o co vlastně jde, přesunu do kontejneru to starší.

Nepíšete v jakém jazyce to chcete naprogramovat, takže zkusím obecně:
- Jestli je ta struktura pevná, šlo by si najít řetězec "Dřevo:</td>", přečíst další řádek a vyparsovat hodnotu. To samé Hlína:
- Alternativa předchozího by mohlo být odstranit HTML tagy (například v PHP strip_tags), najít si řetězec "Dřevo:" a na dalším řádku by mělo být číslo (případně si nejdřív z HTML vybrat jen nějakou část, aby se odbouraly výskyty řetězce "Dřevo:" z jiných částí kódu).
- Případně Javascriptové řešení s použitím DOMu: zaměřit si nejbližší vyšší pohodlně zaměřitelný element, v něm přes getElementsByTagName najít všechny <td>, najít ten se správnou hodnotou innerHTML a hodnota v jeho nextSibling by měla být to číslo. Případně vzít jeho parentNode (= odpovídající <tr>) a v něm najít prvek se třídou "num", pokud pořadí těch buněk by nemuselo být tak pevné.
Houba77@seznam.cz
Profil *
Joker:
Omlouvám se, jsem trochu lama ;-) Děkuji za vaše odpovědi.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0