Autor Zpráva
Sirius
Profil
Zdravím,
dostal jsem seznam dokumentů k vyvěšení na internetu. Mnoho souborů má v názvu diakritiku, což se mi moc nelíbilo, ale na lokálu to fungovalo, tak proč ne. Problém přišel po nahrání na web, kde nejsou soubory s diakritikou dostupné přes odkaz, ani přes přímé zadání URL souboru. Hodí to 404 se zkomolenym názvem souboru. Je problém někde v nastavení serveru, nebo jsem udělal někde chybu já? Bohužel nemůžu dát odkaz na živou ukázku, ty dokumenty nejsou veřejný. Snad postačí můj popis.

Při nejhorším to všechno přejmenuju na soubory bez diakritiky, ale není to moc příjemný řešení vzhledem k počtu souborů (s tím, že do budoucna se asi objeví další).
keeehi
Profil
Sirius:
Přejmenovat. Nejlépe vše i na malá písmena. Potom by takovéto problémy neměly vzniknout.
vynalezce
Profil
Sirius:
Při nejhorším to všechno přejmenuju na soubory bez diakritiky, ale není to moc příjemný řešení vzhledem k počtu souborů (s tím, že do budoucna se asi objeví další).

si stáhni nebo napiš nějakej kus kódu, kterej tu diakritiku vyhází
Sirius
Profil
keeehi:
Do toho se mi právě nechce, ale asi se nedá nic dělat.

vynalezce:
Nad tím jsem taky přemýšlel, ale došel jsem k závěru, že asi budou potřeba regulární výrazy a s těma nejsem kamarád.

Poohlédnu se po nečem, ale pokud někdo nějaký takový udělátko znáte / pomůžete mi s jeho vytvořením, budu jedině rád.

Edit:

Poohlédl jsem se úspěšně. Mohu doporučit RemDiak od autora PSPadu. Díky všem. ;) Letím vykutit nějakej skript co za mne bude sám plácat odkazy na ty soubory do html, ach ta lenost...
keeehi
Profil
Sirius:
v tom by mohl pomoct
scandir();
Thak
Profil
Já mám podobný problém..
Potřeboval bych udělat to, že načtu ze složky seznam souborů a vytvořím na ně automaticky odkazy pro stažení někde na webu.
Problém je ale v tom, že můžu soubory přejmenovat bez diakritiky mezer atd., jenže potom ve stránce potřebuju mít seznam souborů s diakritikou.. Těžko je z disku načtu bez diakritiky s funkčními odkazy a na výstupu do stránky budu vymejšlet, kde původně ta diakritika byla. Nenapadá Vás nějaké řešení? Moc se mi nechce dělat něco krkolomnýho typu.. nahrát to tam s dikaritikou přečíst názvy a pak udělat duplicity souborů skriptem bez diakritiky, aby mi fungovaly odkazy. Ještě je šance dostat název odkazu z nadpisu souboru uvnitř obsahu, ale jedná se z 90% o PDF nebo DOCXa navíc, když ten soubor bude dlouhý a bude jich hodně, tak je nesmysl každý otevírat přečíst nějak název a zase další..
Ugo
Profil
jakýkoliv typ datového úložiště a tam si to ukládat

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: