Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Jake Buchar Profil |
#1 · Zasláno: 20. 1. 2010, 19:47:36
ahoj mam hover odkaz ve formatu png a je za nim neviditelne pozadi.
v ff jede vse v pohode. v IE to neumi to neviditelne pozadi tak sem zkusil par vychitavek 1) Odkaz toto mi nefunguje 2)Odkaz toto jede jen v IE 6 ale zablokuje to hover. takze v podstate nefunguje dival sem se i tady na diskuzi ale nezdalo se mi nic co by resilo muj problem. Odkaz zde ukazka dekuji vsem za rady |
||
Chamurappi Profil |
#2 · Zasláno: 20. 1. 2010, 20:29:17
Reaguji na Jaka Buchara:
Použij normálně filtr AlphaImageLoader. Přímo v CSS, nedopisovaný JavaScriptem (což dělá skript na twinhelix.com). „zde ukazka“ Na co tam potřebuješ průhledná PNG? |
||
Srpenec Profil |
#3 · Zasláno: 20. 1. 2010, 20:36:58
Převeď si obrázek do gifu.
IE 6 a starší nepodporují průhledné pozadí. Nicméně se mi zdá, žes udělal screen z grafického programu. Neboť ty kostičky (co znázorňují průhledné pozadí) mám i ve FF |
||
Bubák Profil |
#4 · Zasláno: 20. 1. 2010, 20:48:25
Srpenec:
„Převeď si obrázek do gifu.“ Já bych použil "obyčejný" PNG. |
||
Jake Buchar Profil |
#5 · Zasláno: 20. 1. 2010, 20:49:00
Chamurappi:
„Na co tam potřebuješ průhledná PNG?“ tak kdyby to png nebylo tak se mi bude v FF vykreslovat nezadouci pozadi jako v IE |
||
Jake Buchar Profil |
#6 · Zasláno: 20. 1. 2010, 20:50:00
Srpenec:
„Neboť ty kostičky (co znázorňují průhledné pozadí) mám i ve FF“ jakou pouzivas verzi? ja mam vse v pohode |
||
Chamurappi Profil |
#7 · Zasláno: 20. 1. 2010, 20:59:01
Reaguji na Jaka Buchara:
Asi jsem se nevyjádřil jasně, zkusím to znovu. Na co tam potřebuješ průhledná PNG? |
||
Bubák Profil |
#8 · Zasláno: 20. 1. 2010, 20:59:41
Jake Buchar:
„tak kdyby to png nebylo tak se mi bude v FF vykreslovat nezadouci pozadi jako v IE“ A co kdybys použil obrázek, který by obsahoval i žádoucí pozadí? „jakou pouzivas verzi? ja mam vse v pohode“ ![]() ![]() ![]() |
||
Jake Buchar Profil |
#9 · Zasláno: 20. 1. 2010, 21:03:33
Chamurappi:
„Asi jsem se nevyjádřil jasně, zkusím to znovu. Na co tam potřebuješ průhledná PNG?“ promin moc temto vecem nerozumim.ten kdo mi dela design to tak udelal.asi proto ze v png muze byt pruhledne pozadi. |
||
Jake Buchar Profil |
#10 · Zasláno: 20. 1. 2010, 21:04:57
Bubák:
> Kostičky vlevo > > Kostičky uprostřed dole > > Kostičky vpravo dole to je tam naschval udelane v Photoshopu |
||
Jake Buchar Profil |
#11 · Zasláno: 21. 1. 2010, 16:34:32
no skusil sem ten AlphaImageLoader.
ale v FF se odkaz vubec nezobrazuje a v IE se ten obrazek nechova podle nasteveni hoveru. nevite jak to nejak upravit nebo pouzit neco jineho? dik |
||
Chamurappi Profil |
#12 · Zasláno: 21. 1. 2010, 16:53:10
Reaguji na Jaka Buchara:
„v IE se ten obrazek nechova podle nasteveni hoveru“ Z toho máme uhodnout, že nerespektuje background-position, nebo se za tím skrývá nějaké jiné sdělení? Ano, AlphaImageLoader nerespektuje background-position, ani background-attachment, ani background-repeat, protože to není background. Nemůžeš tedy posouvat obrázek na pozadí při hoveru. „nebo pouzit neco jineho?“ Nepoužívat průhledné PNG. Protože nepotřebuješ průhlednost. |
||
Jake Buchar Profil |
#13 · Zasláno: 21. 1. 2010, 17:53:30
Chamurappi:
„Nepoužívat průhledné PNG. Protože nepotřebuješ průhlednost.“ dal jsem tedy ten prvni odkaz do .jpg misto .png vysledek je ze mam to nezadouci pozadi za tim odkazem ukazka nevim tedy jestli jsem udelal neco spatne nebo jste to myslel jinak. budu rad kdyz mi to vysvetlite konkretneji. dekuji |
||
Bubák Profil |
#14 · Zasláno: 21. 1. 2010, 18:08:46
Já to teda zopakuju [#8]:
„A co kdybys použil obrázek, který by obsahoval i žádoucí pozadí?“ |
||
Jake Buchar Profil |
#15 · Zasláno: 21. 1. 2010, 18:16:15
Bubák:
„A co kdybys použil obrázek, který by obsahoval i žádoucí pozadí?“ to je taky moznost ale dal bych radsi prednost jine alternative pokud existuje. |
||
panther Profil |
#16 · Zasláno: 21. 1. 2010, 18:47:01
Jake Buchar:
„ale dal bych radsi prednost jine alternative“ proč? |
||
Jake Buchar Profil |
#17 · Zasláno: 21. 1. 2010, 18:55:59
panther:
„proč?“ dal bych radsi prednost kodu nez se piplat s obrazky pokud tedy neni jina moznost. |
||
Chamurappi Profil |
#18 · Zasláno: 21. 1. 2010, 19:00:12
Reaguji na Jaka Buchara:
Tahle možnost je nejjednodušší. Udělal bych to tak, i kdyby poloprůhlednost PNG podporovaly všechny prohlížeče, protože je to normální postup. Přiznávám, že to jde vyřešit složitěji i s tím filtrem, ale čím větší šílenosti ti teď propašujeme do kódu, tím větší je šance, že budeš později potřebovat další rady. Pamatuješ, jak jsi chtěl zjednodušit kód k odkazům? |
||
Jake Buchar Profil |
#19 · Zasláno: 21. 1. 2010, 19:27:47
asi mate pravdu.udelam to radsi tak.prece jenom nejsem zadny expert.
dik |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0