Autor Zpráva
sefikail
Profil
Ahoj, jde nějak vytvořit relativní cesta k souboru?

Nemyslím ale toto:
require_once('./includes/configs/mysql.php');
require_once('./includes/configs/functions.php');


Příklad:
V /slozka1/slozka2/slozka2/soubor.dat
tedy.
/../../../soubor.dat (což řeší problém v případě přejmenování souboru
ale ...
v případě že bych smazal složku2, tak už ne.

Existuje něco v php na tento případ nebo ne to technicky nereálné, aby si to samo našlo umístění určitého souboru v nějakém kořenovém adresáři.
mckay
Profil
sefikail:
Řekl bych, že je to nereálné. Nevím, jestli odpovídám přesně na co se ptáš, ale při vhodném rozřezání a využití
$_SERVER["PHP_SELF"]
by toho možná dosáhnout šlo.
sefikail
Profil
díky, pořád nad tím přemýšlím a asi máš pravdu :)

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: