Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Joan Profil |
#1 · Zasláno: 22. 1. 2010, 14:01:31
Přeji příjemné páteční odpoledne,
řeším použití obrázkových nadpisů tak, aby stránky byly čitelné jak s vypnutými styly, tak s vypnutými obrázky. Narazila jsem na zajímavý článek a hned jsem postup vyzkoušela. Ale ouha! Návod počítá zřejmě pouze s obrázkem plnobarevným po celé ploše, já mám na homepage banner v PNG schválně proto, že je nepravidelný a zrovna v místech, kam se normálně automaticky napasuje text nadpisu, tak i průhledný. Tím pádem není v mých silách skrýt vlastní text v nadpisu, protože pod průhledným okrajem obrázků prosvítá za všech okolností. V návodu se píše o absolutním pozicování obrázku vůči textovému nadpisu, já potřebuji naopak napozicovat textový nadpis oproti obrázku - tj. šoupnout text trochu víc dolů a trochu víc doprava, aby zalezl pod obrázek. Jenomže nadpis i SPAN, ve kterém je umístěn obrázek, jsou spolu svázány a jeden vůči druhému neumím vzájemně posunout. Věděl byste prosím někdo o jiném řešení, jak obrázek na pozadí, který je průhledný zrovna v levé horní čtvrtině, nastavit tak, aby vlastní textový nadpis byl čitelný jak bez stylů, tak bez obrázků? Děkuji předem! |
||
Trejpa Profil |
#2 · Zasláno: 22. 1. 2010, 14:08:06
Joan:
Mohla bys dát ten text do dalšího spanu, který napozicuješ pod neprůhlednou část obrázku (pokud je dost velká). |
||
Nox Profil |
#3 · Zasláno: 22. 1. 2010, 14:30:01
Jinak musíš bohužel použít nějakou odlišnou metodu...."bohužel" proto, jelikož se mi zdá že ta, kterou odkazuješ, je z nich právě nejlepší, ale tohle je zádrhel
http://css-tricks.com/css-image-replacement/ |
||
Joan Profil |
#4 · Zasláno: 22. 1. 2010, 14:46:14
Trejpa:
Což o to, obrázek je velký dostatečně, ale neprůhledný spíše uprostřed. Musela bych vytvořit SPAN mimo obsah H1, aby se prvky mohly posouvat nezávisle na sobě, ale zase aby nějak patřily k sobě. Díky za myšlenku! Pokusím se s tím něco provést. |
||
Časová prodleva: 13 let
|
0