Autor Zpráva
Beavis
Profil
Zdravím.
Mám složku, třeba "data/", a v ní jsou html soubory. Já soubory vypíšu (jedná se o články) ve zkrácené formě, a pod ně umístím odkaz. Jenže soubory se mi nahromadily, a já bych potřeboval nějak soubory stránkovat. Našel jsem mnoho návodů, ale každý se týkal SQL. Můžete mi poradit, nebo aspoň nasměrovat, jakou cestou? Je mi jasné, že soubory musím spočítat (count()), ale nevím jak dál. Díky za odpovědi. Beavis
fajzen
Profil
Beavis
snáď je to OK
$subory = glob('data/*.html');
define('SPOLU', count($subory));
define('POCET', 5); // počet súborov na stránku
$od = (isset($_GET['od']) && $_GET['od'] < SPOLU) ? $_GET['od'] : 0;

for($i = $od; $i < $od + POCET && $i < SPOLU; $i++) {
  // vypísanie súboru, názov súboru je v $subory[$i]
}

// navigácia
for($i = 0; $i < SPOLU; $i += POCET)
  echo '<a href="?od=' . $i . '">' . ($i / POCET + 1) . '</a> | ';
Beavis
Profil
fajzen:
Díky, ale nedaří se mi to zprovoznit.
Mohl by jsi m ito prosím hodit do následujícího skriptu?
$handle=opendir("clanky/");
 $dir="clanky/";
 while (($file = readdir($handle))!==false) {
if ($file != "." && $file != "..") {
 $obsah = file_get_contents("$dir$file");
 $puvodni = $file;
 $file = str_replace(".html", "", $file);
 $stary = $file;
 $file = str_replace("-", " ", $file);
 

 $vypis = substr("$obsah", 0, 120);
 echo "<p>$vypis .. </p> <i class=\"jdinaclanek\"><a href=\"?clanek=$stary\">&raquo; celý článek..</a></i>";
 if($_SESSION["jeadmin"] == "ano") {
 echo "  <i class=\"jdinaclanek\">| <a href=\"?stranka=unlink&soubor=$puvodni\">&raquo; smaž článek</a> | <a href=\"?stranka=prihlasen&akce=edit-cl&edit=$puvodni\">&raquo; uprav článek</a></i><br>";

 }

 }
 }
 closedir($handle);
fajzen
Profil
$subory = glob('clanky/*.html');
define('SPOLU', count($subory));
define('POCET', 5); // počet súborov na stránku
$od = (isset($_GET['od']) && $_GET['od'] < SPOLU) ? $_GET['od'] : 0;

for($i = $od; $i < $od + POCET && $i < SPOLU; $i++) {
  $obsah = file_get_contents($subory[$i]);
  $file = substr($subory[$i], 7);
  $puvodni = $file;
  $file = str_replace(".html", "", $file);
  $stary = $file;
  $file = str_replace("-", " ", $file);
 

 $vypis = substr($obsah, 0, 120);
 echo "<p>$vypis .. </p> <i class=\"jdinaclanek\"><a href=\"?clanek=$stary\">&raquo; celý článek..</a></i>";
  if($_SESSION["jeadmin"] == "ano") {
    echo "  <i class=\"jdinaclanek\">| <a href=\"?stranka=unlink&soubor=$puvodni\">&raquo; smaž článek</a> | <a href=\"?stranka=prihlasen&akce=edit-cl&edit=$puvodni\">&raquo; uprav článek</a></i><br>";
  }
}

// navigácia
for($i = 0; $i < SPOLU; $i += POCET)
  echo '<a href="?od=' . $i . '">' . ($i / POCET + 1) . '</a> | ';

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: