Autor Zpráva
Jamala
Profil *
Zdravím, začal jsem pracovat s mod_rewrite a po dvoudením surfování na netu mi pořád není jasných pár věcí. Používám php a mysql.

1.odkazy: našel jsem pouze jak vytvořit "cool" adresy, ale jak je napsat v <a href=''></a> ?
ad1) mám např.: index.php?sekce=1&kategorie=1&subkategorie=1, jak ho mám přepsat?

2.parsování: jak z adresy např.: www.stranka.cz/sekce/kategorie/subkategorie/ dostanu ty proměnné pro výběr z databáze?

Dík za pomoc
mckay
Profil
Jamala:
1)To bych udělal následovně:
RewriteEngine On
RewriteRule (.+)\/(.+)/(.+) index.php?sekce=$1&kategorie=$2&subkategorie=$3
#pokud tam nechceš mít čísla, je nutné předávat v adrese slova, ne jen id kategorie


2. Nic parsovat nemusíš. Data v $_GET zůstanou a přistupuješ k nim úplně normálně, jako by se nechumelilo :))
Jamala
Profil *
tohle funguje pouze když zadám přímo www.stranka.cz/sekce/kategorie/subkategorie/, předtím jsem se nejasně vyjádřil,
potřebuju aby mi fungovaly odkazy:
www.stranka.cz/sekce/
www.stranka.cz/sekce/kategorie/
www.stranka.cz/sekce/kategorie/subkategorie/

Zde je můj .htaccess:

RewriteEngine On
RewriteRule ^([^.^/]+)/?$ test.php?oddeleni=$1 [L,QSA] [OR]
RewriteRule ^(.*)/([^.^/]+)/?$ test.php?oddeleni=$1&kategorie=$2 [L,QSA] [OR]
RewriteRule ^(.*)/^(.*)/([^.^/]+)/?$ test.php?oddeleni=$1&kategorie=$2&subkategorie=$3 [L,QSA]

vše jede dobře pouze po řádek dva, když zadám např.:
www.stranka.cz/sekce/ - ok
www.stranka.cz/sekce/kategorie/ -ok
www.stranka.cz/sekce/kategorie/subkategorie/ - nefunguje

už to toho čumím druhý den a nemůžu na to ani za p*** přijít :)
Jamala
Profil *
ještě doplním: ne že nefunguje, ale proměnná subkategorie se přiřadí do proměnné oddeleni

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm:

0