Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
maks Profil |
#1 · Zasláno: 6. 2. 2010, 23:13:42 · Upravil/a: maks
Ahoj,
četl jsem mnoho zajímavých a hlavně kladných ohlasů na WYMeditor. Implementace není těžká, je to pár přilinkovaných JS souborů. V nastavení editoru lze vidět, že lze vložit defaultní text, jež se zobrazí html: '<p>Hello, World!<\/p>' Bohužel, PHP se mi do JS nedaří dostat - asi to nejde :-( Co jsem tak zběžně slyšel, tak by to mohl být AJAX, ale přiznám se, že jeho syntaxe je mi prozatím trochu tajemstvím - chci se k němu prokousat, ale až časem. Šlo by do tohoto řádku (je to fce v jQuery) přidat AJAXový požadavek na vložení POSTu či jiné PHP proměnné? Díky |
||
regy Profil |
#2 · Zasláno: 6. 2. 2010, 23:24:36
jQuery(function() { jQuery(".wymeditor").wymeditor({ html: '<p><?php /*Skript, který vybere editovaný řdek v db*/ echo $text; //Text upravovaného článku z db ?><\/p>', stylesheet: 'styles.css' }); }); Nechápu v čem je problém. |
||
maks Profil |
#3 · Zasláno: 6. 2. 2010, 23:48:54
regy:
„Nechápu v čem je problém.“ v tom, že tam takto PHP vložit nejde (obecně do JS nejde, ne?). Do editoru se vloží vše mezi apostrofy, tedy i <?php>..., script se pochopitelně nevykoná. |
||
regy Profil |
#4 · Zasláno: 9. 2. 2010, 11:00:27
:-) Php se vykoná na serveru a pošle se k uživateli a tam už žádné <?php ?> není ;-). Možná to nejdřív zkus, než začneš psát že to nefunguje ;-)...
|
||
Chamurappi Profil |
#5 · Zasláno: 9. 2. 2010, 11:08:21
Reaguji na makse:
„v tom, že tam takto PHP vložit nejde (obecně do JS nejde, ne?).“ Výstupem PHP může být přeci cokoliv, dokonce i obrázek, zvuk či ZIP. Proč chceš ten kousek skriptu dávat do externího JS? |
||
maks Profil |
#6 · Zasláno: 9. 2. 2010, 15:37:15 · Upravil/a: maks
regy:
„Možná to nejdřív zkus, než začneš psát že to nefunguje ;-)...“ zkoušel jsem, zápis musí být v jednom řádku, jinak to vypíše <?php Nicméně, zkusil jsem ten řádek takto jQuery(function() { jQuery(".wymeditor").wymeditor({ html: '<p><?php echo "pokusny text"; ?><\/p>', // echuji text jen zkušebně, pak bude proměnná stylesheet: 'styles.css' }); }); html: '<p>pokusny text<\/p>' Chamurappi: „Proč chceš ten kousek skriptu dávat do externího JS?“ Protože se bude opakovat na více stránkách. Zároveň je takto inicializace editoru popsaná na domovském webu. |
||
Časová prodleva: 3 dny
|
|||
regy Profil |
#7 · Zasláno: 12. 2. 2010, 16:56:49
maks:
chyba bude jinde ;-). |
||
maks Profil |
#8 · Zasláno: 12. 2. 2010, 20:59:15
regy:
„chyba bude jinde ;-).“ to mi moc nepomůže :-) Chyba musí být zde - jak píši: pokud odmažu PHP a nechám tam samotný text, zobrazí se. S PHP (kód výše) ne. |
||
regy Profil |
#9 · Zasláno: 14. 2. 2010, 18:24:09
Myslel jsem tím, že chyba bude v php. Koukni se do zdrojáku po vygenerování stránky, jestli se tam ten text vůbec zapsal.
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0