Autor Zpráva
Pinqui
Profil
Dobré odpoledne, chtěl jsem se zeptat, zda je někde návod, jak si udělat jednoduchý systém s vlastními template.
Abych mohl mít více vzhledů, a jen generovat obsah, tam kam do template přijde. ( Nechci využívat již existující template, jsou zbytečně složité, jde mi o 20-30 stránek, na které chci udělat více vzhledů, které se budou moci přepnout napřiklad změnou údajů v DB ) Díky moc.
mattyZEM
Profil
Návod nevím, ale udělal bych to jednoduše přes theme.php. Když už to používá kdejaký systém proč to nepoužít také. :)
Pinqui
Profil
Mno jde o to, jak to udělat, když si vytvořím soubor, který mi podle výběru načte themu, tak jak do ni vložit obsah podle toho , na co je ta thema stavěná..
Pinqui
Profil
Mám zatím toto:

index.php - www.sdilejkod.cz/obrazek/821.png
core.php - www.sdilejkod.cz/obrazek/822.png
Templates.php - www.sdilejkod.cz/obrazek/823.png
template.html - www.sdilejkod.cz/obrazek/824.png
template.css - to je prostě styl k template

při změně themy by se zatím měnili jen template.html a template.css

jenže to i když přes funkce, tak mám pořád, že to je 3sloupcový layout a je tam co dám do levého středního a pravého sloupce. Jde mi o to, jak to udělat když nějakej tamplate bude dělanej jinak, jak 3 sloupcový, tak jak udělat, aby si obsah strklal tam kam ho chce.. :-(
mattyZEM
Profil
Máš to špatně. Nedělej template.html, ale theme.php kde bude přímo výpis proměnných, divů atd. Načteš theme do <body></body> a máš po starostech. Pokud bude nějaká šablona 2-layout-ová tak jen změníš theme a pohoda ;-)

Uděláš si základní, který můžeš pak kopírovat, a pokud bo budeš potřebovat jinak tak si ho předěláš.
Pinqui
Profil
mattyZEM:
Nechápu... já budu mít potom soubory jako přihlášení, registraci atd zvlášť, ve kterých budou jen funkce generující obsah.. Jako MVC template jako vzhled, soubory jako modely a třída na spojení jako kontroler.

Já chci mít možnost měnit i hlavičku, nejen to co je v body

( je možné že jsem tě nepochopil, jestli by jsi mohl ukázat jak to myslíš třeba přes ten sdilejkod.cz, byl bych moc rád :-) )
mattyZEM
Profil
Tak do theme hoď i hlavičku, třeba nějak takto:

index.php:
<?php
session_start();
@include "inc/fce.php";
@include "styles/$name/theme.php"; // $name si definuj ve funkcích
?>


theme.php:
<head>
HLAVIČKA
</head>
<body>
  <div id="wrapper">
    <div id="logo"><?php echo $logo; ?></div>
    <div id="menu">
      <ul>
        <?php foreach($menu as $odkaz){
        echo '<li';
        if($page == $odkaz[0]){echo ' class="active"';}
        echo '>';
        echo $odkaz[1];
        echo "</li>\n";
        } ?>
      </ul>
    </div>
  </div>
</body>
Pinqui
Profil
Mno, tohle ale není MVC :-)

// v tomhle případě, jakmile změním funkci, a výstup bude jinej, než na kterej bylo theme.php zvyklej, tak to nebude fungovat.

Proto bych to chtěl řešit jako MVC model, kdy se nějak do themy přes symboly budou vkládat data. Jde o to, že ten základ to templates.html mám tak jakože to je dělaný jako MVC.. Ty scripty co mám jsou dělaný jako MVC. index.php ( M ) generuje obsah stránky, templates třída ( C ) spojí vzhledovou ( V ) část s obsahem. Jde o to, že to asi musí jít ještě trochu jinak, aby ten template nebyl závislej na symbolech 3sloupcového layoutu :-)
mattyZEM
Profil
MVC? to je co?
Pinqui
Profil
http://zdrojak.root.cz/clanky/uvod-do-architektury-mvc/

ve článku je nadpis: MVC v pěti minutách , a tam je to vysvětleno.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: