Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Argos Profil * |
#1 · Zasláno: 22. 8. 2005, 14:08:47
Zdravim,
nevíte někdo jak odkázat na soubor tak aby to nabídlo dialog pro staženi/otevření, i přes to, že to je soubor který by si normálně přebral prohlížeč a spustil v defaultně nastavenym programu?(myslím že jsem o tom někde na jakpsatweb.cz čet ale teď když to potřebuju tak to nemůžu najít :-() Jestli třeba poslat nějakou hlavičku v php? (s hlavičkama ale nemám až tak moc zkušeností, takže nevím jakou) Samozřejmě by bylo nejlepší aby to fungovalo v co nejvíc prohlížečích... Jo jestli to pomůže tak potřebuju dát ke stažení *.mid Dík za případný odpovědi. Argos |
||
PerToon Profil |
#2 · Zasláno: 22. 8. 2005, 14:16:58
Pokud vím, když dáš odkaz na mid, tak se tě to zeptá..
|
||
Argos Profil * |
#3 · Zasláno: 22. 8. 2005, 15:02:00
nevim jak to je v jinejch win, ale v IE ve win XP to přebírá standartně windows media player...
|
||
Leo Profil |
#4 · Zasláno: 22. 8. 2005, 17:33:00
Musite poslat ze serveru patricnou http hlavicku Content-disposition, zkuste si ji nekde pohledat. Leo
|
||
radimh Profil |
#5 · Zasláno: 23. 8. 2005, 22:11:50
Řešení je v PHP:
http://www.linuxsoftware.cz//article.php?id_article=310 <? $soubor = "31_test.html"; header("Content-Description: File Transfer"); header("Content-Type: application/force-download"); header("Content-Disposition: attachment; filename=\"$soubor\""); readfile ($soubor); ?> Stáhne soubor 31_test.html. |
||
hubipe Profil |
#6 · Zasláno: 25. 8. 2005, 13:11:08 · Upravil/a: hubipe
Kdysi jsem komusi radil, tak jsem to vyhrabal ve svém e-mailu:
--------------------------------------------- Dobrý den Udělal jsem si skript, který mi stáhne například obrázky (ve vašem případě i hudbu) ve formátu, která se normálně zobrazí/přehraje v prohlížeči. Nevím jaké máte zkušenosti z databází. Je totiž vhodné předávat (či získat) MIME typ downloadovaného souboru, ale není to nutné. Pokud máte muziku jen ve formátu mp3, mp3 má MIME typ audio/mpeg (podle mého pozorování ;-). Ukážu Vám nyní skript, který dostane jako GET parametr název souboru který se má stáhnout, například soubor hudba.mp3.
Toto by mělo fungovat. Základem je druhá hlavička, která říká, aby prohlížeč soubor nezobrazil, ale nabídl "okno" k uložení na lokální disk počítače. Poslední tři hlavičky zase zaručí, že PHP skript nebude uložen do paměti prohlížeče (aby náhodou nevracel vždy stejný soubor). Pokud by jste měl s tímto skriptem potíže (psal jsem ho z hlavy), zase mi napiště, pokusím se to opravit. -------------------------------------------- Neozval se zpátky, tak asi s tím problémy nemá. |
||
Časová prodleva: 12 měsíců
|
|||
Školník Profil |
#7 · Zasláno: 23. 8. 2006, 16:58:19
NAŠEL JSEM TOTO, ALE NEVÍM, PROČ MI TO NEFUNGUJE. MOHL BY TO JEŠTĚ NĚKDO VYZKOUŠET? DÍKY
Občas se může hodit vyvolat stahovací dialog v prohlížeči i pro soubory, které umí normálně zobrazit. Můžeme pomocí RewriteRule změnit mime-type souboru třeba na application/octet-stream a tak docílíme toho, že přebijeme základní nastavení apache. Pokud budeme chtít soubor takto stáhnout, přidáme za něj parametr stahnout. RewriteEngine on #RewriteBase /adresar RewriteCond %{QUERY_STRING} ^stahnout$ RewriteRule \.(jpe?g|gif|png)$ - [L,NC,T=application/octet-stream] Pokud na server přijde požadavek na soubor s koncovku jpg, jpeg, gif nebo png a je přidán parametr stahnout (například obrazek.jpg?stahnout), zapříčiní uvedená pravidla změnu mime-typu a tím vyvolají dialog pro stáhnutí. Změnu typu vyvolá parametr T. Parametr NC vypíná rozlišování velikosti písmen v RewriteRule. Koncovky, kterým chceme povolit stahování je dobré vyjmenovat, aby nám díky tomuto parametru někdo nestahoval třeba zdrojáky v php (pokud totiž takto změníme typ souboru, bude s ním apache podle toho zacházet a nebude brát php soubor jako skript). |
||
Školník Profil |
#8 · Zasláno: 23. 8. 2006, 17:18:21
A ještě oznámení na e-mail...
|
||
Časová prodleva: 17 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0