Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Chk Profil * |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2010, 13:05:42
Ahoj.
Budu mít v řádcích pod sebou seznam záznamů a u každého řádku zaškrtávací políčko (checkbox). A teď bych potřeboval, aby po stisknutí tlačítka odeslat se u zaškrtlých checkboxů zároveň poslaly i 3 proměnné, které bude mít každý záznam jinou hodnotu. Ty proměnné poté budu postupně (asi cyklem) ukládat do databáze podle toho co uživatel zaškrtne (where id=$id, i=$i a nadrazeneId=$nadrazeneId). Uvedu příklad: INTEL ($id=1, $i=0, $nadrazeneId=2) AMD ($id=2, $i=5, $nadrazeneId=2) CD ($id=3, $i=1, $nadrazeneId=4) DVD ($id=4, $i=7, $nadrazeneId=4) Vím, že pokud předávám jen hodnoty políčka (value) a potřebuju je vypsat, tak to udělám takto: <input type="checkbox" name="polozka[]" value="AMD"> <input type="checkbox" name="polozka[]" value="INTEL"> a pak foreach ($_POST["polozka"] as $polozka) { echo $polozka; } Jak ale předat více proměnných a postupně je ukládat do databáze? Díky |
||
zweistein Profil * |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2010, 16:27:19
A ty proměnné bude definovat uživatel nebo budou dané?
|
||
Chk Profil * |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2010, 16:29:51
zweistein:
Ty proměnné už budou dané. Jde mi jen o to, pokud zaškrtnu více políček, aby se mi všechny proměnné postupně přenesly a cyklem bych si ty informace postupně ukládal. |
||
Chk Profil * |
#4 · Zasláno: 27. 2. 2010, 17:52:52
Myslíte, že to půjde?
|
||
Keeehi Profil |
#5 · Zasláno: 27. 2. 2010, 19:08:05
Chk:
A proč by to nemělo jít? |
||
Chk Profil * |
#6 · Zasláno: 28. 2. 2010, 13:03:11
Keeehi:
Tak dík za radu |
||
Chk Profil * |
#7 · Zasláno: 28. 2. 2010, 16:44:39
Jestli mi nerozumíte tak to zkusím lépe popsat. Pokud zaškrtnu checkbox tak potřebuji, aby se odeslaly 3 hodnoty. Takhle pošlu jednu value='$id'. Ale já bych potřeboval ještě poslat $i a $nadrazeneID. A poté co dám odeslat, tak si tyto hodnoty zase vytáhnout do proměnných. Prosím poraďte.
|
||
Časová prodleva: 7 dní
|
|||
tiso Profil |
#8 · Zasláno: 7. 3. 2010, 12:40:02
Chk: Toto vyzerá ako zlý návrh databázy, prípadne logiky skriptu. Pre začiatok ukáž štruktúru tabuliek a popíš čo odkiaľ kam a prečo chceš zapisovať.
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0