Autor Zpráva
RichardIV
Profil
Ahoj,
Nevím jak udělat fotogalerii na webu.
Něco jak je tady http://www.srbskyhonic.com/foto-hlavni/

Mohli by jste mi poradit, díky.

Moderátor DoubleThink: [pre] slouží jen k označování zdrojových kódů.
g.aleria
Profil *
html, css a js. nebo napis konkretne co nevis

jinak par gallerii ke stazeni abys nerekl ze ti nechci poradit http://vandelaydesign.com/blog/web-development/jquery-image-galleries/
RichardIV
Profil
Díky, a ty víš jak vytvořit http://www.srbskyhonic.com/admin/ kde se dá přihlásit a po té tam uploadovat fotky .
Děkuji za rady. :)
mafos
Profil
Tohle je udělaný pomocí php a možná i databáze MySQL. Ale ta by ani nebyla na fotogalerii potřeba. Třeba já ji mám udělanou tak, že nahrávám fotky do složky, soubory ve složce vyberu pomocí PHP a zobrazím. Na administrační sekci bys taky nemusel mít MySQL. Ten upload na server a vymazání není zas tak těžký a zaheslovaný přístup na stránky můžeš komplet stáhnout na netu. Nějaký základy PHP to asi bude chtít, ale není to ani pro začátečníka (podle mě) neřešitelný problém. Zkus mrknout po nějakých knížkách nebo na nějaký stránky co vysvětlují PHP pro začátečníky. Osobně jsem začínal na PHP pro úplné začátečníky od Jakuba Macha a nebyla to zas tak špatná knížka. Fotogalerii (upload, zobrazení, vymazání) jsem udělal jen pomocí týhle knížky (možná drobná pomoc jpw:-) ).
Přeji hodně štěstí
RichardIV
Profil
Děkuji za rady.:)
Ty máš jaký web?
mafos
Profil
Já mám webů víc :-) Ale řešení, které jsem popsal používám na www.halva.org/tristudne/index.php ve všech fotogaleriích, které tam najdeš. U fotogalerií používám databázi jen na seznam fotogalerií. Mám to udělaný tak, že kdokoliv může vytvořit fotogalerii. Pokud bys to ale dělal jen ty tak by ta databáze asi ani nebyla potřeba. Jinak ty fotogalerie mám udělaný tak, že si udělám výpis složky do pole a pak to cyklem vypíšu na stránku. Není to těžký. Pokud bys chtěl, tak Ti ten kod můžu poslat. Jediný co tam nemám ošéfovanýn a co chci časem taky udělat (hned další úkol jak budu mít čas :-) ), že chci aby se automaticky vytvořila miniatura. Protože teď se mi načítají velký fotky. Řešení s miniaturama mám zase použíté na jiných stránkách a funguje OK. Tak jak bude čas, tak to zakomponuju i sem. Možná to zvládnu tento týden. Uvidím :-)
RichardIV
Profil
Díky, taky jsem to řešil s těmi miniaturama :)
Máš hezký web :) Jestli bys mohl tak mi ten kód pošli :) Díky.
RichardIV
Profil
Mohl by jsi mi pomoc na FTP jak tam udělat tu fotogalerii :)
Jsem začátečník :) Pokud mi nezmažeš FTP :)
mafos
Profil
Pokud bys chtěl, tak Ti na rychlovku určitě můžu něco uplácnout :-) Myslím, použít kódy co mám napsaný. Kde máš hosting? Máš MySQL databázi? Pokud chceš něco ode mě upravit na serveru, napiš jméno a heslo na jiri-jr@halva.org. Ale klidně Ti poradím takhle přes diskusi. Ať si všechno zkusíš a víš co a jak a proč děláš.
RichardIV
Profil
Dobře, :)
RichardIV
Profil
Můžeš mi to poradit tady.

Přesně by jsem chtěl tohle:
1. Tady by jsem chtěl mít fotogalerii http://radosin.sweb.cz/main.php?s=fotogalerie kterou se pokusím vytvořit
2. Můžeš mi na to poslat nějaké ty kódy.

Něco jak je http://www.sohtanaka.com/web-design/fancy-thumbnail-hover-effect-w-jquery/ (ta galerie) .
Děkuji.
Joker
Profil
RichardIV:
Ono to má dvě strany.
Snad všechny odkazy co tu zatím jsou se zabývají tím, že existuje nějaký HTML kód galerie a ty skripty k němu doplní lepší vzhled a další funkce.
Druhá strana je, že je nejdřív potřeba vytvořit ten HTML kód.
Na tohle mám jednoduchý skript u sebe na webu... akorát ta první verze už je docela stará, doma mám lepší :-)
Skriptu se dá HTML šablona a adresář s galerií, do toho adresáře se dají obrázky a skript vytvoří galerii... náhledy a velké obrázky rozeznává podle názvu souboru (například fotka.jpg - velký obrázek, fotka_tmb.jpg - náhled, fotka.txt - popisek), podadresáře jsou další vložené galerie.
Celkem primitivní, ale funguje :-)
mafos
Profil
Teď budu reagovat na Jokera. Máš vytvořený HTML kod, do kterýho chceš vložit fotogalerii že jo?
RichardIV
Profil
[#13] mafos
Ještě ten HTML kód nemám, udělám to dneska. :)
RichardIV
Profil
Mám problém, sweb.cz nepodporuje PHP :(
Joker
Profil
RichardIV:
sweb.cz nepodporuje PHP
Sweb.cz podporuje PHP (soudě podle mého článku o novém SWebu už PHP podporují víc než rok)
RichardIV
Profil
Ano funguje:)
RichardIV
Profil
Joker:
Fotogaleriii jsem vložil na FTP co teď ? :)
Joker
Profil
RichardIV:
Jaký skript?
RichardIV
Profil
Opravuji se:
Joker:
Fotogaleriii jsem vložil na FTP co teď ? :)
Joker
Profil
RichardIV:
Fotogaleriii jsem vložil na FTP co teď ?
Nějak srozumitelně napsat, s čím máte problém.
RichardIV
Profil
Co mám udělat když už jsem to vložil na FTP aby jsem tam dal nové fotky a aby jsem měl náhled na tu fotogalerii(nebo kde se vytvoří) :)
Anonimní blbeček
Profil *
Joker:
RichardIV:
Ono to má dvě strany.
Snad všechny odkazy co tu zatím jsou se zabývají tím, že existuje nějaký HTML kód galerie a ty skripty k němu doplní lepší vzhled a další funkce.
Druhá strana je, že je nejdřív potřeba vytvořit ten HTML kód.
Na tohle mám jednoduchý skript u sebe na webu... akorát ta první verze už je docela stará, doma mám lepší :-)
Skriptu se dá HTML šablona a adresář s galerií, do toho adresáře se dají obrázky a skript vytvoří galerii... náhledy a velké obrázky rozeznává podle názvu souboru (například fotka.jpg - velký obrázek, fotka_tmb.jpg - náhled, fotka.txt - popisek), podadresáře jsou další vložené galerie.
Celkem primitivní, ale funguje :-)

Vyzkoušel jsem tu galerii. Funguje dobře, instalace a ovládání v pohodě. Napsaná je pěkně a přehledně. Problém mám trochu s hlavním obrázkem. Pokud rozkliknu náhled, obrázek je v novém okně, kde nic není. Lze to nějak jednoduše udělat, aby se fotka otevírala v lightboxu, nebo v něčem co lightbox připomíná? Tím myslím, aby fotka byla v náhledu velká a po stranách měla šipky na procházení dalších fotek, případně dole, aby byl carousel. Všiml jsem si, že poslední aktualizace této aplikace je z roku 2013. Je stále aktuální, nebo je už nějaká novější verze, která toto řeší?

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: