Autor Zpráva
Darth-Cz-
Profil *
Dobrý den,

chtěl bych se vás zeptat, proč když odečtu od sebe time() - time() a převedu výsledek na datum, dostanu 1970:01:01 01:00:00 ? Myslel jsem, že bych měl dostat 00:00:00 . Přemýšlel jsem, že by to mohlo být tím, že jsme v časovém pásmu +1H, tak bych vždy odečetl u timestampu hodinu, ale radši se vás ptám, aby to nebylo například tím, že je zima a v létě se ot neposunulo jinak nebo tak něco :)

Za odpověď předem moc děkuji.
Radek9
Profil
Darth-Cz-:
Je to tak, jak jste psal: Jsme v časovém pásmu +1 a proto tam je o hodinu víc.
muflik
Profil *
1. Ledna 1970 začala tzv "Unix Epocha", time() vrací počet sekund, které od té doby uběhly. :)
muflik
Profil *
aha pardon :P

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: