Autor Zpráva
maks
Profil
Ahoj,

chtěl bych se zeptat, jestli je možné nastavit, aby se flash na stránce přehrál jen jednou a vícekrát během návštěvy ne - teď se flash přehraje jednou a při reloadu znovu, což je nežádané.

Napadla mě spolupráce s cookies/session, ale nevím, jestli je to správná cesta. Kontroloval bych, zda session či cookie existuje, pokud ne, přehrál bych flash a nastavil ji.

Jak ale nastavit session/cookie až po přehrání flashe? Nebo je jiný způsob?


Děkuji a přeji hezký den,
Maks.
slovak.cz
Profil *
asi bych to resil stejne... mozna je lepsi reseni to resit primo ve flash animaci (programator naprogramuje nejakou ficuru, zda to tedy ovsem flash umoznuje, ktera zajisti ze se pro toho a toho uzivatele prehraje animace jen jednou)..

ale resil bych to pomoci cookies nebo sessions jak pises:

- nekdo prijde na web a ulozi se mu cookies s informaci, ze flash animace byla jiz prehrana (momentalne by se uzivateli mela zacit prehravat a on ji sleduje).
- uzivatel navstivi jinou stranku webu a cookies reknou, ze animace jiz prehrana byla, tak misto toho aby se vlozila cela flash animace tak vlozis jen nejaky obrazek (jen obrazne):
if set cookies {
echo <img src=uvodni-obrazek-animace.jpg>
}else{
echo <embed flash-video.swf>
}

mozna bych pridal do obrazku napis "pro prehrani animace znova kliknete zde" (odkaz bude na celem obrazku) a kdyz uzivatel klikne na obrazek, smazes cookies a tim padem se video prehraje znovu, jelikoz cookies nejsou ulozeny...

podle me jednoduche a ne moc pracne reseni.. otazka par minutek, jiank bych to osobne neresil
maks
Profil
slovak.cz:
animace se přehrávat vícekrát nebude ani na požádání. NIcméně, moc jsi nepochopil podstatu mého dotazu. Vím, že toto je asi nejjednodušší řešení, ale ptal jsem se na něco jiného.

Jak nastavit cookinu nebo sessionu PO přehrání flashe (dejme tomu, že se můžu změřit délku flashe).
slovakCZ
Profil
proc merit delku flashe?

predpokladejme, ze flash animace ja v hlavicce stranky.. nekdo na web prijde a animace se mu automaticky prehraje... ihned po prichodu se take ulozi cookies a je to... nebo si to myslel tak, ze az po prehrani animace se cookies ulozi? napr nekdo prijde na uvodni stranu a pobyde 5sekund (predpokladejme, ze animace ma delku 20sekund). pote se preklikne do sekce kontakt, kde pobude 10 sekund (animace se mu tedy prehraje cela, jelikoz na prvni strance to nestihla, pac na ni pobyl jen 5 sekund). Opet se z kontaktu preklikne napr na stranku sluzeb a tam se mu animace prehraje opet, jelikoz na strance kontaktu pobyl jen 10sekund... takto si to myslel? dle meho je lepsi cookies ulozit ihned po prichodu na stranku.. kdyz uzivatele animace zaujme tak si tech 20sekund pocka a shledne ji, kdyz ho animace nezajima, neni duvod ji prehravat i na jinych strakach


v pripade 2. moznosti (tedy ulozeni cookies opravdu az po prehrani cele animace) je asi nejjednoduzsi primo v animaci pomoci actionscriptu naprogramovat to, aby se po prehrani animace ulozili cookies (redpokladam ze takovouto zakladni vec by to melo umet).. zda to chces v php nebo v necem jinem zkusim popremyslet

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: