Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
smonkey Profil |
#1 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:24:15
O5 zdravím,
dneska se na Vás obracím s prosbou, velikou prosbou o vyřešení mého problému, stáhl a nainstaloval jsem si CKEditor (podle návodu), ale jak ho mám "propojit s DB" aby se tam ten text ukládal. Ptal už jsem se kamaráda, ale ten mi to píše snad v hádankách a ja né a né je rozluštit. Prosil bych konkrétní kód, nebo to nějak podrobněji vysvětlit. Byl bych moc vděčný, předem děkuji ... BTW: Vím že CKEditor (i jiné, podobného typu) slouží pouze k formátování textu ("píše to za mě html"), ale nenapadá mě jak to propojit...). Kdyžtak tady je kód: <head> <title>Test editoru CKEditor</title> <script type="text/javascript" src="/ckeditor/ckeditor.js"></script> </head> <body> <form method="post" action="odeslani.php"> <p> <br /> <textarea name="editor1"></textarea> <script type="text/javascript"> CKEDITOR.replace( 'editor1' ); </script> </p> <p> <input type="submit" /> </p> </form> </body> |
||
WanTo Profil |
#2 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:27:12
Orientuješ se alespoň částečně v PHP a SQL?
|
||
smonkey Profil |
#3 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:33:45
No, částečně ano... i když nevím co to pro tebe znamená částečně.
|
||
mckay Profil |
#4 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:34:02
smonkey:
Když si pošleš vlastně ten formulář jinému skriptu, tak přistupuj k datům jako k $_POST, tedy tady konkrétně jako k $_POST["editor1"], to si prostě bez nějakého ošetření vlož do databáze (u jiného editoru TinyMCE se ještě vyplatí použít na to stripslashes(); kvůli (ne)pohodlným hostingům, kde občas přibydou lomítka :). Pokud víš jak něco vložit do databáze, máš vystaráno. |
||
smonkey Profil |
#5 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:37:25
Ano, todle jsem udělal, jenže ono se to do té DB nezapsalo :-( / nezapisuje
|
||
mckay Profil |
#6 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:38:27
smonkey:
Vypiš si mysql_error();, zkontroluj, jestli jsi připojený. |
||
smonkey Profil |
#7 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:39:54
Připojený jsem, žádnou chybu to neháže, vše se udělá "tak jak má", ale do DB se to prostě neuloží...
BTW: sloupec mám taky vytvořený... |
||
smonkey Profil |
#8 · Zasláno: 20. 3. 2010, 18:56:38
Problém vyřešen :-P Ja zapomněl tlačítku submit napsat name ...
|
||
Časová prodleva: 13 let
|
0