Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
alda Profil |
#1 · Zasláno: 20. 3. 2010, 22:22:12
Zdravím tak mě napadlo někdo na mém webu vyplní formulář a pošle na můj mail...
Mě by zajímalo jestli jde po odeslání mailu odeslat na uvedený mail automatickou zprávu přednastavenou adminem (mnou) a třeba do emailu který mu pošlu uvést informace které vyplnil jako kdyby kopie toho formuláře. Díky za rady |
||
Titanick Profil * |
#2 · Zasláno: 20. 3. 2010, 23:37:31
Ano, jde to. Z HTML formuláře předáš hodnoty v proměnných PHP skriptu a pomocí funkce mail() je pošleš. Pokud nemáš páru o PHP a chybí ti dravost v poznávání nových věcí, bude lepší si to od někoho udělat za nějaký ten peníz.
|
||
Alphard Profil |
#3 · Zasláno: 21. 3. 2010, 00:41:47
alda:
„někdo na mém webu vyplní formulář a pošle na můj mail“ Stejně jako odesíláte na svůj mail může odeslat na ten jeho. |
||
alda Profil |
#4 · Zasláno: 21. 3. 2010, 00:47:38
Ano to je také pravda :) ale stejně jak fungují takoví ti roboti např vy si něco objednáte a obratem přijde mail o tom že si si neco objednal.
|
||
mafos Profil |
#5 · Zasláno: 21. 3. 2010, 01:24:24 · Upravil/a: mafos
alda:
„ale stejně jak fungují takoví ti roboti“ Nejsou to roboti, je to normální php funkce, jak bylo napsáno nahoře mail(). Jednou ji provedeš s tím, že něco odešle Tobě a pak druhou s tím, že něco pošle tomu, kdo vyplnil formulář. Mrknul jsem do svých starších stránek a jeden takový skriptík jsem Ti našel :-) Je to fakt na pár řádků. Nic na tom není. E-mail odesílatele je brán z formuláře přes POST. I v obsahu jsem přebíral věci z formuláře, ale tady jsem Ti to smáznul, aby ses v tom líp vyznal. Snad Ti to pomůže. $to = $_POST[email]; $subject = "tohle je předmět"; $message = "a tohle je obsah"; $headers = "From: Tvoje jméno <tvůj@mail.cz>\ n"; $headers .= "content-Type: text/html; charset=\"windows-1250\"\ n"; @mail($to, $subject, $message, $headers);; |
||
alda Profil |
#6 · Zasláno: 21. 3. 2010, 10:23:33
joo diky ;) moc
|
||
Časová prodleva: 16 let
|
0