Autor Zpráva
midas
Profil *
Ahoj, chtel bych si na web umistit ikonku JPW. Ale web uz mam skoro hotovy - pomoci css mam definovanu hlavicku, leve menu a obsah. A ted nevim, jak tam tu ikonku umistit, aniz bych to nemusel rucne do kazdeho html souboru vkladat. Nemate nejake napady? Dik
Joker
Profil
midas:
Stránky máte každou zvlášť a jen jako čisté HTML? Nepoužíváte skripty na straně serveru?
Exorcista
Profil *
V každé stránce musí být kus kódu, který tu ikonku zobrazí. Ať už tag <img>, <div> s nastaveným obrázkovým pozadím pomocí CSS nebo jako součást vkládaného obsahu pomocí PHP funkce include, například.
midas
Profil *
Joker: Ano, jen ciste html, ve kterem odkazuji na jediny css soubor, kde mam.nadefinovane styly-barvu, odsazeni...
Jde tedy jen o to, jestli bych do toho souboru styly.css nemohl neco napsat, aby se mi to potom zobrazilo na vsech strankach. Jsem zacatecnik, tak prosim o trpelivost.

Exorcista: Ano, to ja vim, jak vlozit ikonku do html, ale jde mi o to, ze kdyz mam treba 50 stranek, tak abych nemusel kazdou zvlast otevirat a kod tam vkladat.

Moderátor Chamurappi: Tvůj projev je špatně srozumitelný, piš prosím s diakritikou.
Joker
Profil
midas:
Do CSS souboru těžko, na to byste musel mít připravený HTML kód na každé té stránce.

Jestli máte společný Javascript, tak tam by to šlo.

Právě pro takovéhle věci je užitečné společné části stránek vkládat z jednotných souborů, není to nic těžkého, třeba v PHP:
<?php include("název souboru"); ?>
Exorcista
Profil *
midas:
Na takové věci je potřeba myslet už při návrhu webu. Dřina patří strojům (skriptům). Ale u začátečníka je to samozřejmě k pochopení. Zkus tohle.
nightfish
Profil
midas:
můžeš ještě použít některý z nástrojů pro hromadné nahrazování... (třeba PSPad)
pak stačí nahradit nějaký tag, který se vyskytuje ve všech stránkách, třeba </body>, vhodným řetězcem, třeba <img src="ikonka.png"></body>
midas
Profil *
Tak to určitě vyzkouším, kdyby se mi to povedlo, tak tě pozlatit :-)
midas
Profil *
Jak ale mám vybrat všch 50 stránek, kde chci ten kód nahradit?
nightfish
Profil
midas:
Jak ale mám vybrat všch 50 stránek, kde chci ten kód nahradit?
funkce Hledat/Nahradit v souborech nahrazuje v:
1) souborech projektu
2) otevřených souborech
3) v souborech v určitém adresáři (lze zadat masku)
midas
Profil *
Díky moc, opravdu díky, ušetřil jsi mi kopu práce

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: