| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| rihot Profil |
#1 · Zasláno: 1. 4. 2010, 14:23:22
Dobrý den,
dělám stránku v rozlišení 1600*800, ale střed s textama je hlavní a ten je veliký pouze 800px. Ale mám problém když chci otevřít stránku na velikým monitoru tk vše je oka, ale když to otevřu na notebooku tak se zobrazí stránka jenom půlka bez textu. A já chci docílit javascriptem nebo něčím jiným aby když si otevřete tu stránku tak se to vždy zarvoná scrollovaní na střed :) děkuji pro lepší pochopení vám klidně upnu obrázky. |
||
| Taurus Profil |
#2 · Zasláno: 1. 4. 2010, 14:39:07
Na takové rozlišení se radši vykašli, říkám ti to v dobrém. Bude to nepřehledné pro většinu uživatelů. Proč tak široké? Pro koho jsou ty stránky a o čem?
|
||
| rihot Profil |
#3 · Zasláno: 1. 4. 2010, 16:57:40
Je to o stavebním průmyslu a uživatel na tom trvá. Tak to musim vyřešit takle. Ale nevím jak.
|
||
| kelvin Profil |
#4 · Zasláno: 1. 4. 2010, 18:00:18 · Upravil/a: kelvin
rihot
Co udělat: <div id="velkej">
<div= "uvnitr">
<p>veškerý obsah</p>
</div>
</div>
#velkej {width:100%; background: url("obrázek o šířce 1600px") top center}
#uvnitr {width:800px; margin:0 auto}Na velkých monitorech budeš mít pozadí na 1600px, uprostřed prostor 800px pro text. Na menších monitorech (které budou široké alespoň 800px) nebudeš muset rolovat posuvníkem do stran, protože to pozadí v tom #velkej bude automaticky ořezáno šířkou výhledu (vždy 100% viditelné šířky). Důležité "center" jsem zvýraznil. |
||
| rihot Profil |
#5 · Zasláno: 1. 4. 2010, 18:16:03
díky moc :) vyzkoušim a nějak javascriptem se to nedá udělat aby se to aukomaticky posunulo?
|
||
| panther Profil |
#6 · Zasláno: 1. 4. 2010, 18:18:17 · Upravil/a: panther
kelvin:
„<div= "uvnitr">“ chybí ti tam před rovnítkem „id“. Celý div „#velkej“ je zbytečný, obrázek lze nastavit i k body. Ba co víc, když bude obrázek u body, nebude na stránce horizontální posuvník. rihot: „Je to o stavebním průmyslu a uživatel na tom trvá.“ ne uživatel, spíše zadavatel. To je pak na tobě, co mu dovolíš a co dokážeš rozmluvit. Spousta lidí chce na stránky spoustu věcí, které tam nemají co dělat. „a nějak javascriptem se to nedá udělat aby se to aukomaticky posunulo?“ co, aby se posouvalo? Na obrázek na pozadí bohatě stačí CSS. |
||
| rihot Profil |
#7 · Zasláno: 1. 4. 2010, 18:21:09
asi máš pravdu :)
|
||
| rihot Profil |
#8 · Zasláno: 1. 4. 2010, 18:56:42
už jsem to vyřešil :)
function jumpScroll() {
window.scroll(150,0); // horizontal and vertical scroll targets
}
<body onLoad="jumpScroll()">
|
||
| kelvin Profil |
#9 · Zasláno: 1. 4. 2010, 19:22:47
panther:
Jo chybí tam id, díky, teď opravuji. Jinak se to dá samozřejmě dát i na tag body, ale tam obvykle dávám nějakou texturu úplně do podkladu. A u mého řešení také není posuvník. rihot: Máš někde online funkční ukázku? Nechápu, proč si skriptováním řešil takto obvyklý CSS "trik". |
||
| rihot Profil |
#10 · Zasláno: 2. 4. 2010, 17:02:34
online bude zachvíli :D protože ten obrázek nebyl jenom na pozadí ale bohužel byly takle asi 3 obrázky a to se takle nedalo udělat :(
|
||
|
Časová prodleva: 16 let
|
|||
0