Autor Zpráva
JindraHladik
Profil
Ve Firefoxu, v Opeře, v Safari, v Chrome se stránky zobrazují cca stejně. Jenom IE má problémy nejen s vnořenými stránkami v iframe, ale i s definicí stylů nadpisů ap..
Nejvíc mě trápí rámeček, který IE vkládá do iframe, přestože je v definici přímo zakázáno a potom ta neschopnost načíst správnou definici H1,H2,H3,H4

Tady je odkaz

Nevíte někdo, jestli nemám někde chybku, jejíž oprava by to od základu změnila?

Pokud bude třeba, pošlu i kód.

Ještě mě napadalo, jestli není problém ve dvou css souborech. Jeden definuje styl hlavních stránek a druhý definuje styl vnořených stránek.

Děkuji
Chamurappi
Profil
Reaguji na JindraHladika:
Nejvíc mě trápí rámeček, který IE vkládá do iframe
Rámeček je na <html>/<body> u všech dokumentů, nejen u těch v <iframu>. Zrušíš ho snadno:
html, body {
    border: 0;
}

potom ta neschopnost načíst správnou definici H1,H2,H3,H4
Nepoužívej font-size: inherit;.

Proč dáváš do odkazů <div> a na ten <div> teprve vážeš :hover?
Nevím, z jakých návodů a učebnic vycházíš, ale doporučuji je zahodit, poněvadž navyšují počet nesmyslů v tvém kódu.
JindraHladik
Profil
Chamurappi:
Děkuji mnohokrate.
Proč dáváš do odkazů <div> a na ten <div> teprve vážeš :hover?
No nejdřív mi to přišlo logičtější (viz níže), ale teď už jsem asi pochopil, že lze použít img a na ten použít :hover? Nebo ne?

Nevím, z jakých návodů a učebnic vycházíš, ale doporučuji je zahodit, poněvadž navyšují počet nesmyslů v tvém kódu.

Že bude kód obsahovat nesmysly, jsem tušil. Teprve vstřebávám css styly. Html jsem se věnoval cca před 15ti lety a od té doby jsem neměl potřebu. Nyní poznávám styly jako něco, co principielně chápu, pouze jejich implementace mi občas dělá problémy. Bohužel jdu na to asi opačně, nejdřív si vytvořím problém a pak jej řeším. Pro tvorbu stránek jsem se rozhodl použít editor GoldFish, který měl zprvu úžasné možnosti, ale posléze jsem zjstil, že jeho omezení jsou větší než výhody. Vše vidno v kódu na stránkách mého kamaráda, které jsem mu tímto editorem udělal.
Přišel jsem na to, že asi nejlepší bude pochopit css a tak jsem před pár dny začal budovat tyto stránky znovu.
Vzhledem k tomu, že psát kód ručně, je sice dokonalé, ale pro mě neefektivní, jsem našel jiný pseudo editor, který pouze na základě požadavků zapisuje kód. Jmenuje se Flux.
Plně mi vyhovuje i když na některé věci je také nedokonalý.
Jeho velikou předností však je, že umožní pochopit mechanismy práce s css a jednodušše je vytvářet.

Bohužel jako většina editorů, má nějaké mouchy a já z nich nejspíš dělám masařky.
Možná právě to je to co ti přijde jako nesmyslné.
Jde o pochopení mechanismu a ten ještě plně nemám pod kontrolou.
Proto se domnívám, že DIV může sloužit jako základní stavební prvek, do kterého se dá vložit všechno.
Bohužel jsem se už sám přesvědčil že tomu tak není.

Omlouvám se za delší odpověď, jinak to vysvětlit neumím, ale slibuji, že nadále už budu velmi stručný. :D
SwimX
Profil
JindraHladik:
No nejdřív mi to přišlo logičtější (viz níže), ale teď už jsem asi pochopil, že lze použít img a na ten použít :hover? Nebo ne?
Chamurappi spíš myslel, že
<a href="index2.html" target="" alt="Kontakty" ><div id="menu_kontakty_index_passive" >
    </div></a>
by stačilo
<a href="index2.html" id="kontakty" title="Kontakty" >Nějaký text pro chudáky bez obrázků a ty, jenž používají čtečky internetu, poněvadž jsou nevidomí</a>
jednak alt nepatří k odkazu a pak hover funguje v IE6 jen na <a>
Pokud potřebuješ mít obrázek jako odkaz, pak stejně doporučuji nechat tam i text a použít Překrytí textu obrázkem

Zbytek příspěvku jsem nečetl, on jistě bude Chamurappi reagovat sám :)
JindraHladik
Profil
SwimX:
No, překrýt text obrázkem mě napdlo, ale přišlo mi to komplikovaňější a "nesystémové". :) Taková obezlička. Zbytečně složitá, tím DIVem mi to přijde jednodušší.
Nejde ale o to, co je pro mě jednodušší, ale co funguje.
Díky. Změním to.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: