Autor Zpráva
vit
Profil *
ahoj delam ted jeden web a v Mozille a v Safari se vse zobrazuje dobre, ale v Opere se mi paticka zobrazuje velkej kus pod tim kde ma bejt. co s tim?
url: http://www.geoma.tym.cz/index2.html
css: http://www.geoma.tym.cz/styl.css
panther
Profil
vit:
přidej jí „clear: both“ a smaž „top: 541px“. Ono ale stavět layout pozicováním, když nevíš, jak se pozicování chová, to je cesta do pekel.
vit
Profil *
to vubec nepomohlo
panther
Profil
vit:
muselo to pomoct, nezapomněl jsi upravený kód nahrát na FTP či tak něco?

Zároveň piš bez vykřičníků, nebo pro mě budou tvé problémy nezajímavé a nebudu je řešit. Krom toho porušuješ 2. závazné pravidlo diskuse.
vit
Profil *
Dobře promiň. Jo a nepomhlo, naopak ta paťička byla ještě dál než předtím.
panther
Profil
vit:
nevěřím. Ukaž.
Davex
Profil
Rada od panthera by měla fungovat, ale odkazovaný styl se nijak nezměnil. Asi upravuješ něco jiného - nahraj prosím změnu na hosting.

Zároveň zde bude pokračovat i řešení chybného zobrazení v IE. Začni použitím některého standardního doctype, aby v něm fungovalo vystředění.
vit
Profil *
no tak jsem to vyresil dal jsem tomu position: absolute; a funguje ti v Mozille, Opere a Safari, ale kouknete se na to IE to absolutne nechapu co s tim :(
panther
Profil
vit:
Znovu porušuješ 2. závazné pravidlo.

no tak jsem to vyresil dal jsem tomu position: absolute;
to není řešení, viz [#2] „stavět layout pozicováním, když nevíš, jak se pozicování chová, to je cesta do pekel.“. Nic moc jsi nevyřešil, jen jsi před problémem utekl.

Absolutně jsi ji napozicoval na 817px odshora, co budeš dělat, když obsah bude dlouhý 1000px například? Zkus si tam nějaký obsah dosadit.
Chamurappi
Profil
Reaguji na vita:
tak jsem to vyresil dal jsem tomu position: absolute
To není řešení.

kouknete se na to IE
Viz Vodorovné centrování.

Nepoužívej relativní pozicování k posouvání bloků.
Nenastavuj blokům s texty výšku. Absolutní pozicování nepotřebuješ.
Proč rozděluješ levý sloupec do dvou <div>ů?
Piš sem s diakritikou a nezakládej stále nová a nová vlákna, jinak ti dopomůžu k tomu, aby ti už nikdo nepomáhal.
vit
Profil *
no prvni div je ten napis menu a druhe je uz samotny menu. no a zajímalo by mě jak to mam teda pozicovat
panther
Profil
vit:
nepozicovat, koukni se na float, clear.. Je to na diskusi několikrát, hledej.
vit
Profil *
i float tam mam akorat se mezi tim treba objevovali mezery tak sem to doresil tim pozicovanim
vit
Profil *
tak ted sem si malinko pohral s <![if gte IE 5]> a trochu se to vylepsilo ale stejnak proste nechapu jak to v tom ie poskladat tak jak to ma byt
vit
Profil *
ja to proste nechapu jakmile sem nastavil to float a clear tak se to rozhazelo totalne :(
Chamurappi
Profil
Reaguji na vita:
Proč podmiňuješ centrování pro Explorer?
Čemu nerozumíš na radách, které jsi zatím dostal? Pokud jim nevěříš, co chceš jiného slyšet?
vit
Profil *
ja jim chci verit ale proste to nechapu :D nastafil sem mh_bg float left a menu taky ale misto aby se menu objevilo pod mh_bg tak se objevilo vedle nej tak co s tim?
vit
Profil *
jo a tim podminenim jsem nastavil jenom, ze se to bude v IE objevovat na stredu ale ne poskladani pod sebe
Chamurappi
Profil
Reaguji na vita:
Nepoužívej relativní pozicování k posouvání bloků.
Nenastavuj blokům s texty výšku. Absolutní pozicování nepotřebuješ.
Nerozděluj levý sloupec do dvou <div>ů.
Piš sem s diakritikou. Necpi sem sérii krátkých příspěvků po sobě, rozmysli si, co chceš sdělit a sděl to najednou, nejsi na chatu.
vit
Profil *
Dobře promiň, ale jí teda nevim jak levý sloupec spojit do jednoho, když je nejdřív obrázek Menu a až pak samotné Menu
vit
Profil *
Tak už sem to pochopil i jsem to udělal a vše už skoro de akorát v Mozille se mi paťička normálně zobrazí ale v IE ne nevíte c s tím?
panther
Profil
vit:
přidej před ní třeba
<br style="clear: both">
vit
Profil *
Tak dobře díky všem už se to všude zobrazuje správně.
Chamurappi
Profil
Reaguji na vita:
Teď se ti zobrazuje správně, ale perspektiva není dobrá — za chvíli přiběhneš s dalšími problémy.
K čemu tam máš ten podmíněný komentář? Nepotřebuješ ho.
Co si slibuješ od clear: bottom? Nedělá to nic.
Proč nastavuješ blokům určeným pro texty výšku? Zkus si, co se stane, jakmile tam dáš delší obsah než je ta nastavená výška.

Vaše odpověď


Prosím používejte diakritiku a interpunkci.

Ochrana proti spamu. Napište prosím číslo dvě-sta čtyřicet-sedm: