Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Dejvid Profil |
#1 · Zasláno: 22. 4. 2010, 21:22:21
Dobry den,
jak je to vlastne s copyrightem u projektu? Kdyz neco programatorovi zadam udelat, zaplatim za to nemalou castku, projekt ma rovnez nemalou hodnotu, muzu se vubec nejak zabezepcit aby kod treba neprodal konkurenci? Diky PS: Nenasel jsem vhodnou kategorii, kdyz tak to prosim presunte do spravne. |
||
Jimmy Hayek Profil |
#2 · Zasláno: 22. 4. 2010, 21:49:41
Dejvid:
Tak to je imho potřeba ošetřit smlouvou mezi tebou a programátorem... |
||
ninja Profil |
#3 · Zasláno: 22. 4. 2010, 21:52:19
Jak píše Jimmy, je to potřeba ošetřit v licencní smlouvě, že získáváte výhradní licenci. Případně je možné využít institutu zaměstaneckého díla. Na druhou stranu programátor (autor) získává určitá práva, pokud výsledný produkt nebudete využívat.
|
||
Dejvid Profil |
#4 · Zasláno: 22. 4. 2010, 22:02:06 · Upravil/a: Dejvid
Nasel jsem neco Tady ... ted jen jakou smlouvu zvolit? Soukroma osoba x soukroma osoba
Měl by někdo prosím nějaký VZOR licenční smlouvy na software webu? Je taky možné uzavřít i zpětně? Tzn. programator jiz neco naprogramoval a dostal zaplaceno. Děkuji |
||
Tasartir Profil |
#5 · Zasláno: 23. 4. 2010, 09:13:15
Pokud si dobře pamatuju ze školy, a pokud nás pan inženýr nemystifikoval: Pokud něco dělám na zakázku, zůstane mi zhotovitelské právo(?), což v praxi nic neznamená, a veškeré důležité vlastnictví patří zadavateli, pokud se nedohodnou jinak. Tenhle vztah by měl platit i mezi zaměstnavatelem/zaměstnancem, soukromým programátorem/zákazníkem, a prý i mezi školou a studentem - seminární/bakalářské práce a podobně. Čili by se nemělo stát, že pokud si necháte naprogramovat na zakázku, že by se to samé objevilo u konkurence. Holt praxe může být jiná.
|
||
ninja Profil |
#6 · Zasláno: 23. 4. 2010, 09:36:52
Tasartir: To je právě institut zaměstnaneckého díla, ale domnívám se že na případ Dejvida se právě nevztahuje.
Dejvid: Licenční smlouva jde uzavřít i zpětně. |
||
panther Profil |
#7 · Zasláno: 23. 4. 2010, 10:42:33
Tasartir:
„Čili by se nemělo stát, že pokud si necháte naprogramovat na zakázku, že by se to samé objevilo u konkurence. Holt praxe může být jiná.“ v praxi programátorovi, který na projektu pracoval, nedokážeš, zda užil větší či menší fragmenty z tohoto projektu někde jinde. |
||
Časová prodleva: 15 let
|
0