Autor Zpráva
mistrTona
Profil
Ahoj,
mam takový problém. Na mých stránkách http://lctch.wz.cz/ mi dělá potíže menu. V IE se vubec nezobrazí jehoo pozadí. V opeře a mozille se zobrazuje uplně stejně, ale poposunuté nahoru nebo dolu. Už si nevím rady jak ho pozicovat, aby neskákalo v různých prohlížečích jinak.
__construct
Profil
mistrTona:
Už si nevím rady jak ho pozicovat, aby neskákalo v různých prohlížečích jinak
začal by som tým, že by som správne deklaroval doctype a správne napísal kód ;-)
mistrTona
Profil
__construct:
a neukázal bys mi, jak správně napsat ten kod a doctype ?? :-)
__construct
Profil
mistrTona:
jak správně napsat ten kod a doctype
Definovaný máš XHTML a píšeš HTML .. to je prvá vec .. druhá - máš zle deklarovanú znakovú sadu (preto Ti blbne diakritika) .. a ako správne napísať kód si pozri na JPW.cz
mistrTona
Profil
No jo, toho jsem si vubec nevšiml, díky moc, pokusím se to dát dopořádku :-)
Chamurappi
Profil
Reaguji na __constructa:
Definovaný máš XHTML a píšeš HTML .. to je prvá vec
Nemá vůbec žádný praktický dopad. K čemu mu bude, když tohle změní?


Reaguji na mistrTonu:
Proč všechny bloky absolutně pozicuješ? Ze všeho vyjma :hover-menu vyházej position: absolute a poskládej ten layout normálněji.
mistrTona
Profil
máš pravdu, to přepsání mi nepomohlo. No mam to takhle napozicovaný,protože nejsem uplně pokročilý ve tvoření www a nemam tolik zkušeností. Ale každá nová rada mi bude ku pomoci :-)
mattyZEM
Profil
mistrTona:
Ale každá nová rada mi bude ku pomoci :-)
Tím pádem by mě tedy zajímalo, kde jsi se dočetl, že máš každý blok absolutně pozicovat :)
mistrTona
Profil
právě že mi to nikdo neřekl, ani jsem se to nedočetl, ale fungovalo mi to :D,, jsem spíše samouk. Ve škole nás učil zastaraleý způsob, dělat celou stránku ve formě tabulky. Pak jsem se naučil pozicovat. tak to používám :D... Tak já nějak zkusím použít ten float, ale neumím s ním jestě
mattyZEM
Profil
mistrTona:
Pak jsem se naučil pozicovat
Doporučuji stahovat lehčí šablony a tam se dívat na zdrojový kód CSS. Já jsem to takto dělal, a pokud jsem nějaké funkci nerozuměl, vyjakpsatweboval.cz jsem si to :)
panther
Profil
mattyZEM:
Doporučuji stahovat lehčí šablony
obecně bych to takhle neřekl, ve spoustě volně stažitelných šablon je spousta prasáren.
mistrTona
Profil
no ale tohle sem si vytvořil právěže sám :D
mistrTona
Profil
ale mam takový dotaz. Jakým způsobem docílim toho, že když použiji float, dostanu tu určitou věc na přesný místo na stránce. Jaká parametry u toho musím nastavit ?
panther
Profil
mistrTona:
že když použiji float, dostanu tu určitou věc na přesný místo na stránce. Jaká parametry u toho musím nastavit ?
obecně to říct nejde, vždycky dle situace. Jsou 4 základní CSS vlastnosti, které se používají: float, clear, margin a padding.
mattyZEM
Profil
Panther: Lehčí myšleno šablony výukové.Kdysi jsem pomocí strejdy googla našel web, kde byli šablony, které měli pouze float, background, width, height, clear, padding a margin. Podle toho jsem pochopil, jak float funguje a jak stylovat šablony neprasácky.
panther
Profil
mattyZEM:
které měli pouze [...] height
a je to špatně, výška se textovým blokům nezadává :-)

Asi vím, co myslíš, pro pochopení stačí Trejpův příklad, který tu několikrát odkazoval a který se mi teď nechce hledat.
mattyZEM
Profil
panther:
a je to špatně
Není, bylo tam ukázané jak nastylovat logo (tady právě ten height :)) a pod ním 2/3 layouty.
mistrTona
Profil
ok. všem díky za vysvětlení. Pokusím se nějak pochopit, jak tyto parametry používat :-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.