Autor Zpráva
Mark 96
Profil *
Chěl bych se zeptat jak si "nainsaluji" návšěvní knihu z http://weblog.ronnieweb.net/ mám stránky u Profituxu a nainstalováno EasyPHP, ale když chci spustit index.php z adreaáře instalace tak to napíše Warning: mysql_connect(): Access deniedfor user: 'moje jmeno@moje ip' (Using password: YES) in "adresář" on line 12
Připojení k databázi selhalo. Webový server má technické problémy, omlouváme se.
Co s tím??
ronnie
Ahoj,
znamená to, že máš špatné údaje pro připojení. Pokud ti jde pouze io instalaci na localhostu, tak můžeš zkusit tohle
Otevři soubor config.php a přemaž ho na:

<?php

//Připojení k databázi

DEFINE ('DB_UZIVATEL', '');
DEFINE ('DB_HESLO', '');
DEFINE ('DB_HOSTITEL', '');
DEFINE ('DB_DATABAZE', '');

$dbc = mysql_connect('localhost') OR die("Připojení k databázi selhalo. Webový server má technické problémy, omlouváme se.");

$vyber_databaze = mysql_select_db(DB_DATABAZE) OR die("Připojení k databázi selhalo. Webový server má technické problémy, omlouváme se.");
//Funkce k ošetření dat před zápisem do databáze.

function osetrit_data($data){
global $dbc;
if(ini_get('magic_quotes_gpc')){
$data = stripslashes($data);
}
return mysql_real_escape_string(trim($data), $dbc);
}
?>

Pak je třeba změnit řádek

DEFINE ('DB_DATABAZE', '');

kde dodáš název databáze, tedy pokud máš vytvořenou databázi 'test', pak celý script bude vypadat takto:

<?php

//Připojení k databázi

DEFINE ('DB_DATABAZE', 'test');

$dbc = mysql_connect('localhost') OR die("Připojení k databázi selhalo. Webový server má technické problémy, omlouváme se.");

$vyber_databaze = mysql_select_db(DB_DATABAZE) OR die("Připojení k databázi selhalo. Webový server má technické problémy, omlouváme se.");
//Funkce k ošetření dat před zápisem do databáze.

function osetrit_data($data){
global $dbc;
if(ini_get('magic_quotes_gpc')){
$data = stripslashes($data);
}
return mysql_real_escape_string(trim($data), $dbc);
}
?>

Bude to ale fungovat pouze na localhostu, pro hosting potřebuješ údaje pro připojení.
Mark 96
Profil *
Jak se vytvoří prosim tě databáze (dělam to poprvý)?
Muzes mi prosim tě napsat na icq 265-273-831.
ronnie
Nejjednodušší je to udělat přes phpMyAdmin, v easyPHP je také, jen teď nevím přesně, jak se tam dostaneš, mělo by to jít přes nabídku pokud klikneš na ikonku easyPHP. Ihned na úvodní stránce máš textové pole označené jako "vytvořit novou databázi", tam zadáš jméno databáze potvrdíš, nazvi ji test. Pak postupuj podle toho, co jsem napsal výše, mělo by to fungovat.

ICQ teď nezapínám, kdybys opravdu nevěděl, jak na to, tak mi napiš přes Google Talk (jakub.mrozek@gmail.cz)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0